Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Κοινωφελής εργασία: 7.685 προσλήψεις δήμους

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017


Το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε  34 δήμους της χώρας για 7.685 θέσεις απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις. Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων για διάστημα οκτώ μηνών και με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.


Να σημειωθεί ότι στόχος του συγκεκριμένου κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας μακροχρόνια ανέργων ειδικά σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα θα  έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης των προσόντων με δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης, για να διευκολυνθεί η επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Αναφορικά με τη συμβουλευτική, στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες στους ωφελούμενους, κατά την είσοδο και έξοδό τους στο πρόγραμμα, χωρίς κόστος και με όρους που θα εξειδικεύονται στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής: Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α.

Προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας
Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Κατανομή θέσεων ανά δήμο:

Αγίας Βαρβάρας 105

Αιγάλεω 234

Αλεξάνδρειας 86

Αχαρνών 439

Βέροιας  173

Γρεβενών 77

Δέλτα 103

Δράμας 195

Ήλιδας 114

Θεσσαλονίκης 1083

Ιλίου  288

Καρδίτσας  259

Καστοριάς 129

Κιλκίς 155

Κοζάνης 264

Κύμης – Αλιβερίου  66

Λαγκαδά 141

Λαυρεωτικής  52

Λαμιέων 247

Λεβαδέων 101

Μεγάρων 110

Νάουσας 66

Ναυπακτίας 92

Νέαπολης Συκεών 347

Νίκαιας – Ρέντη 450

Ξάνθης 337

Ορεστιάδας  44

Πατρέων 1058

Πετρούπολης 143

Πρέβεζας 86

Πύργου  211

Τρικκαίων 263

Φλώρινας  98

Χαλκηδόνας 69

Πηγή: e-dimosio.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου