Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ελβετικό χωριό σας δίνει 60.000 ευρώ για να μετακομίσετε εκεί

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Οι κάτοικοι του Albinen, ενός μικρού ελβετικού χωριού, θα ψηφίσουν στις 30 Νοεμβρίου μια νέα πολιτική που θα προσφέρει χρήματα σε ξένους που είναι διατεθειμένοι να έρθουν και να ζήσουν στο χωριό για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Το χωριό είναι ένα από τα πολλά στην Ελβετία που βιώνουν μία συστηματική αποχώρηση μόνιμων κατοίκων, τα τελευταία χρόνια. Αν και υπάρχουν πολλά εξοχικά σπίτια σε αυτό το γραφικό χωριό, οι μόνιμοι κάτοικοι, ιδιαίτερα οι νέες οικογένειες, επιλέγουν να μετακομίσουν.


 Τρεις οικογένειες έχουν εγκαταλείψει το χωριό τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο του σχολείου του χωριού, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας, Beat Jost στο ελβετικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.

Έτσι οι κάτοικοι ζήτησαν από το συμβούλιο του χωριού να κάνει κάτι για να μπει τέλος σε αυτή την ύφεση και να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Και το -ομολογουμένως πρωτότυπο- σχέδιό τους είναι το εξής: οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα που αποφασίζουν να αγοράσουν ή να χτίσουν ένα σπίτι στο Albinen θα λαμβάνουν επιχορήγηση 21.500 ευρώ (25.000 φράγκων) ανά ενήλικα και 5.600 ευρώ (10.000 φράγκα) ανά παιδί. Αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα μπορούσε να πάρει παραπάνω από 60.000 ευρώ για να αποφασίσει να μετακομίσει στο Albinen. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για την επιχορήγηση.

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να συμφωνήσει να παραμείνει στο χωριό για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Το ακίνητο που πρόκειται να αγοραστεί ή να κατασκευαστεί πρέπει να έχει ελάχιστη αξία 172.000 ευρώ (200.000 φράγκα) και να χρησιμοποιείται σαν πρώτη και μόνιμη κατοικία και όχι σαν εξοχικό.

Τα χρήματα δεν χρειάζεται να επιστραφούν, εκτός εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει το χωριό πριν από τα δέκα χρόνια.






Δείτε περισσότερα 




http://www.tilestwra.com


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου