Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

14.000 προσλήψεις ανέργων σε Δημόσιο και ΟΤΑ

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας για 3.494 άτομα, όπως ανακοίνωσε με συνέντευξη της στην κρατική τηελόραση, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη.

Παράλληλα η ίδια, μέχρι το τέλος Ιουλίου, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πρόγραμμα 10.500 θέσεων κοινωφελούς εργασίας με επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55 ετών και άνω.

Τα δύο προγράμματα θα «τρέξουν» εντός του Καλοκαιριού και θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ανέργους.

Το νέο πρόγραμμα για τους 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας, ήδη δόθηκε η τελική έγκριση με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο, η τελική έγκριση για την πρόσληψη 3.494 ανέργων. Πρόκειται για το δεύτερο κύκλο δράσεων κοινωφελούς εργασίας, το οποίο έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα για τις 10.500 θέσεις σε ΟΤΑ και δημόσιο, θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε ανέργους που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και δεν έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία. Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες κα δωδεκάμηνες συμβάσεις.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου