Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ξεκινάει το voucher της Κοινωφελούς Εργασίας για 3.737 ωφελούμενους σε 17 δήμους

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Την υλοποίηση της δράσης, μέσω επίσημης δημοσιοποίησης της σχετικής πρόσκλησης, πραγματοποιεί η Επιτελική Δομή του ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που αφορά 3.737 ωφελούμενους που έχουν επιλεχθεί να εργαστούν για 8 μήνες σε 17 δήμους – θύλακες ανεργίας

Η δράση αφορά πρόγραμμα κατάρτισης και εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί με χρήση επιταγών κατάρτισης (training voucher). Η επιταγή κατάρτισης θα ισούται με ποσό 780 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης (720 ευρώ) καθώς και στην πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν από τους ωφελούμενους (60 ευρώ). Θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, σε προκαθορισμένο χρόνο και τις υπόλοιπες μέρες, ο ωφελούμενος θα εργάζεται στη θέση για την οποία έχει επιλεχθεί.



Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αντικείμενό της είναι η παροχή Προγραμμάτων Κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα και η πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων ΤΠΕ. Όλα τα παραπάνω πρόκειται να αποκτηθούν, στους ωφελούμενους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους Θύλακες Ανεργίας οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης.

Η δέσμη παρεμβάσεων που έχει οριστεί θα περιλαμβάνει :

*Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών που περιλαμβάνει 100 ώρες Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων: Στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες και 20 ώρες «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

*Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα υλοποιηθούν από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της παρούσας πρόσκλησης. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους παρόχους ξεκινάει σήμερα 11 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της 25ης Νοεμβρίου. Για την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν μέσω της κατάρτισης οι πάροχοι θα συμβληθούν με αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης.

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα των επιταγών κατάρτισης (training voucher).


Οι ωφελούμενοι της Δράσης, εφόσον επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην υπ΄ αριθμ. 7/2016 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ, δικαιούνται προσωπική «Επιταγή κατάρτισης». Μέσω της «Επιταγής κατάρτισης», ο ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης. Ο ωφελούμενος θα λαμβάνει τις υπηρεσίες κατάρτισης μία ημέρα την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα εργάζεται στη θέση απασχόλησης που έχει επιλεχθεί και τοποθετηθεί, καθώς η δράση της κατάρτισης αποτελεί μέρος

της ευρύτερης δράσης απασχόλησης στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις Περιφερειακές Ενότητες των 17 Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 8μηνο απασχόλησης του ωφελούμενου.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3, 36 εκατ. ευρώ,

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 3.737 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα καταρτισθούν στη Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες καθώς και σε θέματα «Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας».

Οι δήμοι που έχουν επιλεχθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς και οι συμμετέχοντες σε αυτό είναι οι εξής:

1) Δήμος Περάματος – 238 ωφελούμενοι.

2) Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης – 407 ωφελούμενοι.

3) Δήμος Άργους – Μυκηνών – 135 ωφελούμενοι.

4) Δήμος Θερμαϊκού – 124 ωφελούμενοι.

5) Δήμος Καλαμαριάς – 232 ωφελούμενοι.

6) Δήμος Αρταιών – 167 ωφελούμενοι.

7) Δήμος Παύλου Μελά – 399 ωφελούμενοι.

8) Δήμος Σαλαμίνος – 75 ωφελούμενοι.

9) Δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού – 205 ωφελούμενοι.

10) Δήμος Φυλής – 268 ωφελούμενοι.

11) Δήμος Παιονίας – 83 ωφελούμενοι.

12) Δήμος Ασπρόπυργου – 206 ωφελούμενοι.

13) Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου – 377 ωφελούμενοι.

14) Δήμος Σιντίκης – 49 ωφελούμενοι.

15) Δήμος Αγρινίου – 398 ωφελούμενοι.

16) Δήμος Κορινθίων – 122 ωφελούμενοι.

17) Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας – 252 ωφελούμενοι.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΩ
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου