Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

3 νέα προγράμματα για 54.000 προσλήψεις μέσα στον Δεκέμβριο

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Τον Δεκέμβριο 3 πακέτα για νέες 53.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Voucher 29-64 για 23.000 ανέργους του ΟΑΕΔ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher 29 – 64 ετών, σύμφωνα με την αναπληρωτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.H δράση θα απευθύνεται σε άνεργους με χαμηλά προσόντα και δεξιότητες, αλλά και σε απόφοιτους ΑΕΙ -ΤΕΙ. Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης, γνωστό ως voucher 29-64, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανακλήθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου λόγω ανεπαρκούς και μεροληπτικού σχεδιασμού. Με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23 χιλιάδες άνεργους και όχι σε 16 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικώς.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη βελτίωση του βιογραφικού των ανέργων, προκειμένου να μπορούν, με αξιώσεις, να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας. Η ενίσχυση του βιογραφικού των ανέργων θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατάρτισης τους, της πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικές εταιρίες αλλά και της πιστοποίησης των προσόντων τους. Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε 3 οικονομικούς κλάδους. Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα και επίδομα πρακτικής, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες για το 50% των ωφελουμένων ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων.

27.000 προσλήψεις σε 274 δήμους



Προκήρυξη για την πρόσληψη 27.000 ατόμων σε δήμους μέσω της τρίτης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα εκδώσει μέσα στο δεκέμβριο το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου. Οι θέσεις θα κατανεμηθούν σε 274 δήμους, οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες δύο φάσεις του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά να εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και την πέμπτη ημέρα να παρακολουθούν σεμινάριο κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας διάρκειας 120 ωρών, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχει και κύκλος με θέμα Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ μηνιαίως αν είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι θα πρέπει να ανήκουν σε κάποια από τις κατηγορίες που προβλέπονται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ – ΤΕΙ του ΟΑΕΔ, Ανεργοι άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ ή ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης).

4.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα νοσοκομεία για 12 μήνες

Στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνει η προκήρυξη για την κάλυψη 4.000 θέσεων εργασίας στην Υγεία όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ με διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν. Τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό, που ήταν να βρεθούν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τελικά βρέθηκαν από ανακατανομή δημοσίων πόρων, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι 2.700 θέσεις θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών), καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κλπ). Επιπλέον 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.α., ενώ 300 ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης




.e-dimosio.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου