Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 6.339 θέσεις σε 34 δήμους

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Ευκαιρία για οκτάμηνη απασχόληση σε 34 δήμους απ’ όλη τη χώρα έχουν  άνεργοι πτυχιούχοι αλλά και απόφοιτοι Λυκείου που θα υποβάλουν αίτηση στον νέο κύκλο των προκηρύξεων κοινωφελούς εργασίας.
Η νέα φάση του προγράμματος που αφορά 6.339 θέσεις βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς δέχεται αιτήσεις έως την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν έως τρεις δήμους και για μία και μόνο ειδικότητα.




Ο άνεργος συμπληρώνει υποχρεωτικά τα παρακάτω πεδία:
• ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του/της συζύγου για τους έγγαμους υποψήφιους
• αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»
• πτυχιούχος άνεργος ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα
• ΑΜΚΑ και στοιχεία ανήλικων τέκνων και εξαρτώμενων τέκνων ΑΜΕΑ
• είμαι εγγεγραμμένος άνεργος της κατηγορίας ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»
• είμαι γονέας εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ (ανηλίκου ή ενηλίκου) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ».
Υπενθυμίζεται πως οι απολαβές των εργαζομένων θα ανέρχονται μηνιαίως στα 431,75 ευρώ καθαρά (για όσους είναι έως 25 ετών), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ.
Ειδικότητες - Προσόντα
Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες αφορούν Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Οικονομολόγους, στελέχη Πληροφορικής, Διοικητικούς, Ψυχολόγους, Νοσηλευτές, Δασκάλους, Νηπιαγωγούς, Βοηθούς Καθαριότητας, Βοηθούς Οικοδομικών Εργασιών, Τεχνίτες, Υδραυλικούς, Εργάτες, Βρεφονηπιοκόμους, Χειριστές, Φύλακες και Ηλεκτρολόγους.
Στα κριτήρια μοριοδότησης του νέου Προγράμματος περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας και των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι.




Συμβουλευτική
Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό. Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά τον δεύτερο μήνα υλοποίησης του προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις Πληροφορικής. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου