Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Απίστευτο: Το ΥΠΟΙΚ εξέδωσε 12σέλιδη εγκύκλιο για… ζυγιστή μπανανών!

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Μια… απίστευτη εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών όπου ούτε λίγο ούτε πολύ περιγράφει τη δουλειά ενός ζυγιστή μπανανών! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε -αν και η αλήθεια είναι ότι ούτε και εμείς το πιστεύαμε! Ασφαλώς, το θέμα μας δεν είναι η δουλειά καθαυτή, που πρέπει να γίνεται σε ένα τελωνείο, αλλά το γεγονός ότι χρειάστηκε να βγει ολόκληρη ανακοίνωση – εγκύκλιος για αυτό το θέμα που θα μπορούσε να λυθεί, ίσως, με απλούστερες διαδικασίες.

Μάλιστα, το θέμα περιγράφεται ως εξής: “Οδηγίες για την άδεια εγκεκριμένου ζυγιστή μπανανών και την έκδοση του πιστοποιητικού ζύγισης νωπών μπανανών, σε εφαρμογή του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα και των Κανονισμών (ΕΕ) 2446/2015και 2447/2015“. Δηλαδή, μας λέει πως θα πάρει κάποιος άδεια εγκεκριμένου ζυγιστή μπανανών!

Το πράγμα γίνεται ακόμη καλύτερο καθώς δίνει και συγκεκριμένα παραδείγματα για το πως θα ζυγίζονται οι μπανάνες: “Μπανάνες που μεταφέρονται σε εμπορευματοκιβώτια επί πλοίου εκφορτώνονται στο λιμάνι της Καβάλας. Τα εμπορευματοκιβώτια μεταφέρονται με διαδικασία διαμετακόμισης στο τελωνείο Βέροιας, όπου πραγματοποιείται η εκκένωση των εμπορευματοκιβωτίων και η υποβολή διασάφησης για θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία. Η ζύγιση πραγματοποιείται στη Βέροια από εγκεκριμένο ζυγιστή στον οποίο την άδεια έχει χορηγήσει το Τελωνείο Βέροιας“.


Ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα ο ζυγιστής μπανανών έχει να κάνει και το εξής: “Με την άφιξη του μεταφορικού μέσου και την κατάθεση του σχετικού δηλωτικού- διασάφησης προσωρινής εναπόθεσης, ο εγκεκριμένος ζυγιστής ενημερώνει το αρμόδιο Τελωνείο προσκομίζοντας ή αποστέλλοντας με τηλεομοιοτυπία (FAX) ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το έγγραφο ειδοποίησης επικείμενης ζύγισης, σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος ΙΙΙ της παρούσας, για το χρόνο έναρξης της ζύγισης“.

Για να μη νομίζετε όμως ότι σας κάνουμε πλάκα, δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο με ημερομηνία 27 Απριλίου, ΕΔΩ.



aftodioikisi.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου