Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Επίδομα μετεγκατάστασης 200 ευρώ σε ανέργους για να εργαστούν σε άλλη πόλη

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016


Στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας αναφέρθηκε η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, στην ΕΡΤ ενημερώνοντας ότι άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει πρόγραμμα για την πρόσληψη 5.000 ανέργων σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.



Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει το e-dimosio.gr, εξήγησε ότι πρόκειται για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης διάρκειας ανακοίνωσε η διευθύντρια του ΟΑΕΔ όπου θα παρέχεται και επίδομα μετεγκατάστασης 200 ευρώ σε όσους ανέργους χρειαστεί να εγκατασταθούν σε άλλη πόλη από την οποία διαμένουν.


Επιπλέον υπάρχει ανοικτό πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους άνω των 50 ετών όπου θα γίνει πρόσληψη 15.000 ανέργων. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα αυτό θα παραμείνει μόνιμα ανοικτό σε περίπτωση, που υπάρχει περαιτέρω ζήτηση από τις εταιρείες.

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξάνεται διαρκώς με βάση τα στοιχεία δήλωσε η κ. Καραμεσίνη σημειώνοντας ότι έχουν αυξηθεί κατά 117.000 καθαρά, οι θέσεις απασχόλησης συνολικά στην οικονομία, κυρίως στους τομείς του λιανικού εμπορίου, της μεταποίησης, του ηλεκτρισμού και της παροχής ύδατος, καθώς και επιστημονικές δραστηριότητας, καταλύματα και εστίαση. Ωστόσο σημείωσε ότι οι θέσεις αυτές είναι κυρίως μερικής απασχόλησης.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου