Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Η Adecco προσφέρει 5.000 θέσεις μαθητείας σε νέους στην Ευρώπη

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Ο Όμιλος Adecco, ηγέτης στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Μαθητεία (European Alliance for Apprenticeships, EAfA) στο πλαίσιο του προγράμματος Adecco Way to Work™.

Με την προσφορά 5.000 θέσεων μαθητείας στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2017, η Adecco επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους μέσω πολύτιμων ευκαιριών εργασιακής κατάρτισης.

Η ανεργία των νέων παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας. Τον Απρίλιο, σχεδόν 5 εκατομμύρια νέοι στην Ευρώπη ήταν άνεργοι, με ποσοστό που έφτασε το 50,1% στην Ελλάδα. Η εργασιακή μαθητεία και κατάρτιση είναι οι πολυτιμότερες προϋποθέσεις για την ένταξη των ατόμων στο εργατικό δυναμικό και την ανάπτυξη των ταλέντων τους. Ωστόσο, λόγω των κενών στο εκπαιδευτικό σύστημα, ή λόγω περιορισμένων ευκαιριών, πάρα πολλοί νέοι δεν διαθέτουν την καίρια εμπειρία που οι εταιρείες χρειάζονται. Το 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Μαθητεία (European Alliance for Apprenticeships, EAfA) για την προώθηση των προγραμμάτων μαθητείας και πρωτοβουλιών σε όλη την Ευρώπη, φέρνοντας σε επαφή δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις, κοινωνικούς εταίρους, φορείς παροχής εκπαίδευσης και εκπροσώπους της νεολαίας.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, η Adecco δεσμεύεται να παράσχει 5.000 θέσεις μαθητείας σε νέους, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Μαθητεία για τα επόμενα τρία χρόνια (2015-2017). Συνδυάζοντας την κατάρτιση σε εταιρικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, το μοντέλο μαθητείας έχει αναγνωριστεί στην Ευρώπη ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της απασχολησιμότητας και τη μετάβαση των νέων από την εκπαιδευτική κοινότητα στην αγορά εργασίας. Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της Συμμαχίας , η Adecco αποφάσισε να συμβάλλει ενεργά σε αυτήν με τις γνώσεις της και τις καινοτόμες λύσεις της τόσο για τις συνεργαζόμενες εταιρείες όσο και τους νέους εργαζόμενους.

«Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Μαθητεία αποτελεί μια περαιτέρω επιβεβαίωση της δέσμευσης της Adecco για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων», δήλωσε ο Mark De Smedt, Adecco Chief Human Resources Officer. «Το 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος Adecco Way to Work™, η Adecco έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 1.300 νέους με θέσεις πρακτικής άσκησης και εργασιακής εκπαίδευσης. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, πάμε ένα βήμα παραπέρα και δεσμευόμαστε και για θέσεις μαθητείας. Πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες λύσεις για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης είναι δυνατές μόνο μέσω συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και πρωτοβουλιών όπως η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Μαθητεία. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.».

Η Επίτροπος της ΕΕ για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα στον Τομέα της Εργασίας, Marianne Thyssen, σχολίασε: «Με 38 νέες συμμετοχές από επιχειρήσεις, κοινωνικούς εταίρους και άλλους οργανισμούς, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Μαθητεία σήμερα αυξάνεται τόσο σε μέγεθος όσο και σε δύναμη. Η Συμμαχία προσφέρει μια νικηφόρα λύση. Στις επιχειρήσεις προσφέρει έναν τρόπο να επενδύσουν στη δική τους παραγωγικότητα. Στους νέους παρέχει ποιοτικές θέσεις μαθητείας σε όλη την Ευρώπη. Καλώ όλους τους υπόλοιπους οργανισμούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Συμμαχίας: Να πάρουν μέρος και να βοηθήσουν περισσότερο τους νέους ανθρώπους να προετοιμαστούν για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία».
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου