Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Στην επαναπρόσληψη 230 εργαζομένων στο Μετρό προχωρά η κυβέρνηση

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Tην απόφαση επαναπρόσληψης των 230 απολυμένων του Μετρό, λίγες μέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα έλαβε η κυβέρνηση, υλοποιώντας το νόμο Κατρούγκαλου, που φέρνει πίσω όλους τους απολυμένους αλλά και όσους δημόσιους υπαλλήλους είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η τροπολογία για την επαναπρόσληψη των 230 υπαλλήλων είχε κατατεθεί στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση “Παρατηρητηρίου Άνοιας” και αφορούσε εργαζόμενους που είχαν απολυθεί στα τέλη του 2009. Οι συμβάσεις τους είχαν υπογραφεί λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, και δεν ανανεώθηκαν.

Ο έλεγχος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεάνδρου Ρακιντζή τότε είχε αποκαλύψει ότι οι προσλήψεις αυτές ήταν υπεράριθμες και πραγματοποιήθηκαν χωρίς αξιολογικά κριτήρια. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα Ρακιντζή, η πρόσληψή τους είχε προαποφασιστεί, αφού τα βιογραφικά (και οι σχετικές συνεντεύξεις) ήρθαν μετά την ημερομηνία απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσληψη.



Για το θέμα έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και του Τομέαρχη Υποδομών της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. Στις καταγγελίες του Τομεάρχη της ΝΔ «για σκανδαλώδη πρόσληψη 3 ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα», ο κ. Σπίρτζης απαντά, ζητώντας από τον κ. Αυγενάκη και τη ΝΔ «ως κήνσορες της νομιμότητας και της “τάξης” να πουν αν σέβονται τον ελληνικό νόμο ή όχι, αν πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος ή όχι».
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου