Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Υποτροφίες σε πτυχιούχους από την Ελλάδα για εργασία στα γραφεία Γερμανών βουλευτών – Πληροφορίες για αιτήσεις

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Υποτροφίες σε πτυχιούχους από την Ελλάδα δίνει, για δεύτερη χρονιά φέτος, το πρόγραμμα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας(IPS) του γερμανικού Κοινοβουλίου. Στους υποτρόφους προσφέρεται η δυνατότητα να μεταβούν στο Βερολίνο, να εργαστούν στο πλαίσιο πρακτικής εργασίας στα γραφεία Γερμανών βουλευτών και να παρακολουθήσουν σεμινάρια σε πανεπιστήμια του Βερολίνου καθώς και σειρά εκδηλώσεων. Η Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS) είναι πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας, που τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και στο πλαίσιό της χορηγούνται κάθε χρόνο 120 υποτροφίες σε υποψήφιους από 41 χώρες.

Αναφορικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, οι υποψήφιοι δεν πρέπει να είναι πάνω από 30 χρόνων, πρέπει να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης και να γνωρίζουν άριστα τα γερμανικά. Η υποτροφία περιλαμβάνει αποζημίωση 500 Ευρώ το μήνα, δωρεάν διαμονή και ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης. Επιπλέον, καλύπτονται τα έξοδα μετάβασης προς και από το Βερολίνο.


Αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται από την Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου ηλεκτρονικά, στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου