Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ο προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού σε δήμους

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Στο στάδιο της επεξεργασίας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται τα δεκάδες αιτήματα των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τα οποία απεστάλησαν σε αυτό για το έτος 2015.
Οι φορείς επιθυμούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου, αλλά και με προσωπικό το οποίο θα συμμετάσχει σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και «Aθληση για Oλους».
Oπως είχε γραφτεί σε προηγούμενο δημοσίευμα του «Eθνους - Εργασία», οι προσλήψεις που ζητούν οι δήμοι ανέρχονται σε 5.495 και αφορούν 1.037 εποχικά εργαζομένους, οι οποίοι θα αμείβονται από τους Κεντρ
Oπως είχε γραφτεί σε προηγούμενο δημοσίευμα του «Eθνους - Εργασία», οι προσλήψεις που ζητούν οι δήμοι ανέρχονται σε 5.495 και αφορούν 1.037 εποχικά εργαζομένους, οι οποίοι θα αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των ΟΤΑ, και 4.458, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων, συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων

.

Ως γνωστόν, η προκήρυξη των θέσεων αποτελεί αρμοδιότητα των ίδιων των Δήμων, ωστόσο, θα προηγηθεί η έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) από την αρμόδια Επιτροπή, ενώ, στη συνέχεια, οι προκηρύξεις θα αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση. Περιλαμβάνονται, δε, και θέσεις για την ερχόμενη θερινή περίοδο, για την οποία ο χρόνος απασχόλησης δεν υπερβαίνει τους τρεις ή τέσσερις μήνες.
Εξάλλου, σε συνέχεια σχετικού εγγράφου από το υπουργείο προς τους ΟΤA α' και β' βαθμού, εκείνοι απέστειλαν τον προγραμματισμό τους για το τρέχον έτος, με τον οποίο προτείνουν τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων με τους οποίους θα καλύψουν εποχιακές ή άλλες πρόσκαιρες ανάγκες τους. Τα αιτήματα Δήμων, Κοινωφελών Επιχειρήσεων και Δημοτικών Οργανισμών βρίσκονται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραλαβή, τη συστηματοποίηση και την αξιολόγησή τους. Ας σημειωθεί ότι ο τελικός αριθμός θέσεων θα προέλθει μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων από το ΥΔΙΜΗΔ.
Ορισμένοι από τους δήμους και φορείς που θα κατανεμηθούν οι προς έγκριση θέσεις είναι οι ακόλουθοι:
Δήμος Ηρακλείου Κρήτης
Σαράντα πέντε εποχικά εργαζομένους επιθυμεί να προσλάβει ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών. Πρόκειται για 30 Εργάτες Πρασίνου και 15 Τεχνίτες Οικοδομικών Εργασιών.

Δήμος Ζακύνθου
Σε 41 ανέρχονται οι θέσεις που αιτείται για το 2015 ο Δήμος Ζακύνθου. Τριάντα μία εξ αυτών -για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα- αφορούν απασχόληση διάρκειας πέντε μηνών, και τριών μηνών για δέκα Ναυαγοσώστες κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ, με απασχόληση από 1η Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου. Οι θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα κατανέμονται στις ειδικότητες: ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (20 θέσεις), ΔΕ Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων και ΔΕ Ηλεκτρολόγων (από πέντε θέσεις) και ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργων (μία θέση).

Δήμος Κέρκυρας
Εκατόν εβδομήντα έξι θέσεις περιλαμβάνει το αίτημα του Δήμου, 92 εκ των οποίων για Καθαριστές ΥΕ (σχολικό έτος 2015-2016). Ογδόντα αφορούν Εργάτες Καθαριότητας για οκτώ μήνες, ενώ από μία θέση κατανέμεται στις ειδικότητες ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού, ΔΕ Μάγειρα, ΥΕ Βοηθού Μάγειρα και ΥΕ Καθαριστή με συμβάσεις μίσθωσης έργου ενός έτους στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.
Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Ηλιούπολης
Σαράντα πέντε συμβάσεις μίσθωσης έργου με αντίτιμο ζήτησε από το ΥΔΙΜΗΔ ο φορέας διάρκειας ενός έτους. Δέκα θέσεις αφορούν Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Με το ίδιο εργασιακό καθεστώς θα απασχοληθούν -εφόσον εγκριθούν οι θέσεις- 24 Δάσκαλοι Μουσικής, δύο πτυχιούχοι της σχολής Καλών Τεχνών και τρεις Καθαριστές ΥΕ. Από μία θέση αντιστοιχεί σε ΤΕ Νοσηλευτή, ΠΕ Θεατρολόγου, ΤΕ Φωτογράφου, ΔΕ Δασκάλου Κατασκευής Εικαστικού Κοσμήματος, Μαέστρου Φιλαρμονικής και Καλλιτεχνικού (Μουσικού) Διευθυντή Δημοτικού Ωδείου.

Δήμος Αιγάλεω
Τριάντα τρεις θέσεις με συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών περιλαμβάνει το αίτημα του Δήμου Αιγάλεω. Οι θέσεις αντιστοιχούν στις ειδικότητες: ΥΕ Εργατών Καθαριότητας (23 θέσεις), ΔΕ Οδηγών Φορτηγών και Απορριμματοφόρων (έξι θέσεις), ΔΕ Ηλεκτρολόγων για εναέρια δίκτυα (δύο θέσεις), ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων Εργων και ΔΕ Χειριστή Φορτωτικών Μηχανημάτων (από μία θέση).

Δήμος Ιλίου
Από τις 53 θέσεις του αιτήματος, 31 αφορούν απασχόληση διάρκειας οκτώ μηνών για πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες, και 22 απασχόληση διάρκειας έντεκα μηνών για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Το προσωπικό των Βρεφονηπιακών επιλέχθηκε από τις ειδικότητες ΔΕ Βρεφοκόμων Παιδοκόμων (εννέα θέσεις), ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων (επτά θέσεις), ΔΕ Μαγείρων και ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού (από τρεις θέσεις). Η κατανομή των υπολοίπων 31 θέσεων έχει ως εξής: ΔΕ Δασκάλων Μουσικής (εννέα θέσεις), ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών και Χοροδιδασκάλων (από τρεις), ΠΕ Πληροφορικής και ΥΕ Γενικών Καθηκόντων (από δύο θέσεις). Μία θέση αφορά δώδεκα ακόμα ειδικότητες.

Κοινωφελής Επιχείρηση Ωρωπού
Την κάλυψη 30 εποχικών θέσεων επιθυμεί η Κοινωφελής Επιχείρηση. Με δωδεκάμηνες συμβάσεις έργου θα καλυφθούν δύο θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών ΤΕ, τρεις θέσεις Ιατρών ΠΕ και μία θέση Ψυχολόγου ΠΕ. Με οκτάμηνα ζητούνται 16 θέσεις Μουσικών ΤΕ και ΔΕ, επτά θέσεις Γυμναστών ΠΕ και μία Καθαριότητας ΥΕ.

ΔΕΥΑ Κοζάνης
Με οκτάμηνες συμβάσεις θα καλυφθούν -εφόσον εγκριθούν- οι 25 θέσεις που ζήτησε για το 2015 η ΔΕΥΑ. Δεκατρείς θέσεις αφορούν Βοηθούς Υδραυλικών ΔΕ, τέσσερις Ηλεκτροτεχνίτες ΔΕ και από δύο Μηχανικούς Εργων Υποδομής και Δομικών Έργων ΤΕ, Εργάτες Οικοδομών ΥΕ και Τεχνίτες Οικοδομών ΔΕ. Επίσης, ζητήθηκε μία θέση Εργάτη ΥΕ και μία Μηχανοτεχνίτη ΔΕ

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
ΦΟΡΕΑΣΘΕΣΕΙΣ
Πολιτιστικές, Αθλητικές & Κοινωνικές, Υπηρεσίες Θερμαϊκού22
Δήμος Αμφιλοχίας4
Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης10
Δήμος Σκύρου8
ΔΕΥΑ Φαρσάλων11
Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων8
Δήμος Ναυπλίου14
Κοινωνική & Μουσική Παιδεία Ρεθύμνης9
Δήμος Σπάρτης12
ΔΕΥΑ Σύμης4
ΔΕΥΑ Κω6
Δήμος Τήνου15
Πολιτιστικός Οργανισμός Αγ. Νικολάου2
Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου10
Δήμος Δίου Ολύμπου13
ΔΕΥΑ Φαιστού14
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου7
Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης-Ψυχικού8
Οργανισμός Νεολαίας & Αθλησης Ελληνικού-Αργυρούπολης4
Δήμος Σερίφου4
Δήμος Υδρας5
Δήμος Νέας Σμύρνης11
Παιδικός Σταθμός Σπετσών3
Γηροκομείο Βαθέος (Ιδρυμα Νταέλ)2
ΔΕΥΑ Τυρνάβου3
Δήμος Λαγκαδά12
Δήμος Φιλιατών3
ΝΠΔΔ Προσχολική Αγωγή Ηγουμενίτσας6
Δήμος Σίφνου10
Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου18
Δήμος Ικαρίας12
Δήμος Πύλης2


ethnos.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου