Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Αναπρογραμματισμός των προσλήψεων 2015

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015


Αναβολή των διαγωνισμών μέχρι νεωτέρας

Αναστάτωση στο πεδίο των προσλήψεων προκάλεσε η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για αναπρογραμματισμό των προσλήψεων για το έτος 2015 και προσωρινή παύση των διαγωνισμών, οι οποίοι είχαν δρομολογηθεί και επρόκειτο να εκδοθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.
Οι υπουργοί Ν. Βούτσης και Γ. Κατρούγκαλος και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ι. Καραβοκύρης εμπλέκονται στον νέο σχεδιασμό των προσλήψεων σε υπηρεσίες του Δημοσίου και σε ΔΕΚΟ
Οι υπουργοί Ν. Βούτσης και Γ. Κατρούγκαλος και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ι. Καραβοκύρης εμπλέκονται στον νέο σχεδιασμό των προσλήψεων σε υπηρεσίες του Δημοσίου και σε ΔΕΚΟ
Το... χρονικό της αρνητικής αυτής εξέλιξης για χιλιάδες ανέργους, οι οποίοι ανέμεναν στωικά την έκδοση των προκηρύξεων σηματοδοτήθηκε από επιστολή του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Βούτση, προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιάννη Καραβοκύρη, με την οποία αναβάλλεται η διαδικασία πραγματοποίησης του συνόλου των προσλήψεων για το τρέχον έτος. Ακολούθως, ο κ. Καραβοκύρης απέστειλε σχετικές επιστολές προς τους διοικητές και προέδρους όλων των φορέων, οι οποίοι είχαν... πάρει σειρά για να εκδώσουν τις προκηρύξεις τους, ενημερώνοντας για την αναστολή τους μέχρι νεωτέρας. Την κρίσιμη επιστολή έλαβαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, των οποίων οι προκηρύξεις βρίσκονται στο πλέον ώριμο στάδιο για έκδοση.

Ωστόσο, ένα... μίνι «θρίλερ» έζησαν η διοίκηση και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, καθώς ο πρόεδρός της, Αρθούρος Ζερβός, σε συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, επέμεινε και πέτυχε ανάκληση της απόφασης, καθώς οι ανάγκες της Επιχείρησης κρίθηκαν -δικαιολογημένα- από την ηγεσία του υπουργείου εξαιρετικά επείγουσες με αποτέλεσμα να εξαιρεθεί από την αναστολή.

Κινητικότητα - Διοριστέοι
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση εστιάζει πρωτίστως στην κάλυψη αναγκών με προσωπικό από την κινητικότητα και παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ετσι, εκτιμάται ότι θα καλυφθούν καίριες ανάγκες στην κεντρική διοίκηση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επιβάρυνση από νέο προσωπικό τουλάχιστον μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά. Αναφορικά με το χρόνιο ζήτημα των αδιορίστων από διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε στο «Εθνος - Εργασία» ότι η συγκεκριμένη κατηγορία επιτυχόντων θα προσληφθεί σταδιακά και μετά την αξιολόγηση των αναγκών των φορέων όπου θα τοποθετηθούν.

Μάλιστα σε συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με εργαζομένους οι οποίοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η νέα κυβέρνηση στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών και δεσμεύθηκε για την επαναφορά εκείνων που έχασαν την εργασία τους. Επισήμανε δε ότι σε υπό κατάρτιση νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση που θα αφορά αυτούς που έχουν απολυθεί και αυτούς που ήταν σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν τοποθετηθεί.
«Θα ζητήσουμε από τις υπηρεσίες του Δημοσίου με εγκύκλιο που έχουμε ετοιμάσει να μας απευθύνουν αιτήματα για θέσεις που ταιριάζουν στο προφίλ ανθρώπων όπως εσείς. Θα υπάρχει πίνακας αναγκών με βάση τα στοιχεία που θα μας στείλουν και μια διαδικασία μίνι κινητικότητας στην οποία θα κληθείτε να διαλέξετε, εφόσον επιθυμείτε να πάτε σε κάποια από τις νέες θέσεις», υπογράμμισε.

Αναστολή διαγωνισμών
Στα γραφεία της Πουλίου θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας πέντε «έτοιμοι» σχεδόν διαγωνισμοί για 746 θέσεις τακτικού προσωπικού. Περιλαμβάνονται ο διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών για 465 θέσεις Εφοριακών ΠΕ για τη Γ. Γ. Εσόδων, οι οποίες αφορούν Νομικούς και Οικονομολόγους, αλλά και η ενιαία προκήρυξη για 149 πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ Πληροφορικής σε πέντε υπουργεία και την ΗΔΙΚΑ.

Επίσης, «παγώνουν» προσωρινά ο διαγωνισμός των 74 θέσεων τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΤΕ σε ΟΤΑ α΄ βαθμού για πτυχιούχους Πληροφορικής, Διοικητικούς, Αγρονόμους Τοπογράφους, Μηχανικούς, Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς, Πολιτικούς Μηχανικούς, Μηχανολόγους Μηχανικούς, Πολιτικών Δομικών Eργων και Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι διαγωνισμοί του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για 48 διοικητικούς υπαλλήλους ΠΕ και του Μουσείου της Ακρόπολης για δέκα Φύλακες ΔΕ.



ethnos.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου