Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δέκα σπάνιες ειδικότητες στην Κοινωφελή Εργασία

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Δέκα σπάνιες ειδικότητες στην Κοινωφελή Εργασία


Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Χθες ο υπουργός Εργασία Πάνος Σκουρλέτης και η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου συναντήθηκαν με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) και με τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη.

Η κ. Αντωνοπούλου κάλεσε σε συνεργασία τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησής για σειρά ζητημάτων, όπως η επικαιροποίηση της κατανομής των θέσεων εργασίας αυστηρά βάση του πληθυσμιακό κριτήριά. Επιδίωξη του υπουργείου είναι στο μέλλον να ληφθούν υπόψη πρόσθετα κριτήριο. Επιδίωξη του υπουργείου είναι το μέλλον να ληφθούν  υπόψη πρόσθετα κριτήρια για την κατανομή των θέσεων και συγκεκριμένα αυτά της φτώχειας και της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.



Αμέσως μετά την ανακοίνωση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων, οι υποψήφιοι θα μπορούν να τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, ενώ μετά τη συμπλήρωσή τους, θα πρέπει να τις αποστείλουν στο Οργανισμό μεσώ του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων, http://ait.oaed.gr

Πέραν των προσωπικών στοιχείων ου θα πρέπει να περιλαμβάνει, στην αίτηση θα πρέπει να δηλώνονται: η ηλικία, ο χρόνος ανεργίας, το οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα των υποψηφίων, η οικογενειακή κατάσταση με πιστοποιητικό, το οποίο αποδεικνύει την ιδιότητα των υποψηφίων ως έγγαμων, άγαμων, αρχηγών μονογονεϊκής οικογένειας και τον αριθμό των ανήλικων –εφόσον υπάρχου- τέκνων τους, και η κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι κατηγορίες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, τα μέλη οικογενειών στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος και αμφότεροι οι σύζυγοι είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων, τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος, οι μακροχρόνια άνεργοι (διάρκεια ανεργίας άνω των δώδεκα μηνών) και οι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

Μετά την κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι άνεργοι που θα περιληφθούν θα πρέπει να προσκομίσουν στους φορείς υλοποίησης (δήμους, υπουργεία, οργανισμούς) συστατική επιστολή ή παραπεμπτικό σημείωμα των ΚΠΑ2 όπου υπάγονται, συνοδευόμενα από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά –πρωτότυπα ή φωτοαντίγραφα- τα οποία αποδεικνύουν όσα δήλωσαν στην αίτηση. Εάν τα δικαιολογητικά είναι πλήρη και αληθή, ακολουθεί η πρόσληψη κάθε ανέργου μέσα σε προθεσμία 15 ημερών. Σε άλλη περίπτωση, επιλέγεται ο πρώτος επιλαχών από τον Πίνακα και επαναλαμβάνεται η διαδικασία ελέγχου.



1.312 κοινωνικού λειτουργοί και φροντιστές

Σε 1.312 ανέρχονται οι θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Οι θέσεις αφορούν 1.061 Κοινωνικούς Λειτουργούς Κατηγορίας ΤΕ 174 κατηγορίας ΠΕ, 17 κατηγορίας ΔΕ και 60 Κοινωνικούς Φροντιστές, επίσης κατηγορίας ΔΕ. Όσοι επιλεχθούν θα τοποθετηθούν σε δήμους όλης της χώρας και σε καταστήματα κράτησης, εταιρείες προστασίας παιδιού, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες, τυφλών και ΑμΕΑ, στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου, Ηρακλείου και Χανίων, στο Κέντρο Κοινωνικής Αποκατάστασης Στερεάς, τη Γ.Γ. Ισότητας, τη Γενικής Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας διευθύνσεις Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας εκπαίδευσης, δημοτικές και τοπικές βιβλιοθήκες, περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης, κοινωνικούς ξενώνες παιδοπόλεις, ιερές μητροπόλεις, στα ναυτικά νοσοκομεία Αθηνών και Πειραιώς και Περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ θα πρέπει να προσκομίσουν πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ή Κοινωνικής Διοίκησης ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή ΕΑΠ ή ΠΣΕ και άδεια ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού ή Κοινωνικής Εργασίας.

Μουσικοθεραπευτές

Θα προσληφθούν δέκα Μουσικοθεραπευτές ΠΕ, κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος Μουσικών Σπουδών ή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΑΕΙ ή το ΕΑΠ ή ΠΣΕ, ή ισότιμου τίτλου σχολών εσωτερικού ή εξωτερικού και Βεβαίωση παρακολούθησης ετήσιου σεμιναρίου επιμόρφωσης στην ΕΑΕ από πανεπιστήμια ή αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το πρώην υπουργείο Παιδείας, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον 400 ωρών. Όσοι επιλεχθούν θα τοποθετηθούν στην Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, στο Κέντρο Προστασίας ΑμΕΑ «Αριστεύς» στη Λάρισα και στους Δήμους Θέρμης, Λαρισαίων, Νεάπολης Συκεών, Τρικάλων, Βόλου, Γαλατσίου και Παύλου Μελά.

Σχολικοί νοσηλευτές

Θα προσληφθούν 74 Σχολικοί Νοσηλευτές κατηγορίας ΤΕ, κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ ή ΠΣΕ, ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ. Επίσης, ζητούνται άδεια άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος και ταυτότητα μέλους της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Κάποιοι από τους φορείς που θα ωφεληθούν είναι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι Δήμοι Σητείας, Τεμπών, Φαρσάλων, Τριφυλίας, Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, Χανίων, Αμφίπολης, Ανατολικής Μάνης, Βόλου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Διδυμοτείχου, Θηβών, Ελευσίνας και Κορυδαλλού.

23 ξεναγοί

Θα καλυφθούν 23 θέσεις Ξεναγών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Ξεναγού, η οποία εκδίδεται σήμερα από του υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ή παλαιότερα από το ΕΟΤ.

Οι θέσεις κατανέμονται, μεταξύ άλλων, στο Λιμενικό Ταμείο Χανίων και στους Δήμους Λαγκαδά, Μονεμβασιάς, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρέων, Προσοτσάνης, Τρίπολης Βέροιας, Τρίπολης, Δράμας, Ηράκλειας, Ιωαννίνων, Μονεμβασιάς και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

254 προσλήψεις βιβλιοθηκονόμων

  Προσφέρονται 254 θέσεις για βιβλιοθηκονόμους, εκ των οποίων 176 Τεχνολογικής και 78 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι ΤΕ θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βιβλιοθηκονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης ΤΕ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα ΠΣΕ ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο πτυχίο ΚΑΤΕΕ.

Οι υποψήφιοι ΠΕ θα πρέπει να είναι κάτοχοί πτυχίου ή διπλώματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας ΑΕΙ ή ΕΑΠ ή ΠΣΕ, και μεταπτυχιακού τίτλου Βιβλιοθηκονομίας, διάρκειας τουλάχιστον ενός ακαδημαϊκού έτους. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτουν, γνώσεις Η/Υ.

Όσοι επιλεχθούν θα στελεχώσουν, μεταξύ άλλων, του Δήμους Σερρών, Σητείας, Τεμπών, Τρίπολης, Τριφυλίας,  Φαρσάλων, Χαλκηδόνας, Φαιστού, Κόνιτσας, Βύρωνας, Γαλατσίου, Διδυμότειχου, Ελασσόνας, Κορωπίου, Καβάλας, Κατερίνης, Περιστερίου, Πολύγυρου, Σαρωνικού και Πειραιώς.

Επίσης θα ενισχυθούν το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, το Εφετείο Πατρών και το Πρωτοδικείο Άρτας, ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιερές Μητροπόλεις, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Τοπικές και Εθνικές Βιβλιοθήκες, τα Γενικά Αρχεία Κράτους, το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικής Κληρονομιάς, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ΙΕΚ και ΕΠΑΣ, Γραφεία Υποστήριξης Τουρισμού και Περιφερειακά Τμήματα του πρώην υπουργείου Υποδομών.

Πτυχιούχοι Γεωπληροφορικής

Στους δήμους Σερρών, Σκύδρας, Τοπείρου, Χίου, Αλεξάνδρειας, Αμφίπολης, Ηλιούπολης, Θέρμης, Κοζάνης, Κομοτηνής, Λαγκάδα, Λάρισας, Νάουσας, Λήμνου και Νεάπολης Συκεών, αλλά και στον ΕΛΓΑ, στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», στο Πυροσβεστικό Σώμα και στον Συνήγορο του Πολίτη θα τοποθετηθούν οι 25 πτυχιούχοι ΤΕΙ Γεωπληροφορικής που θα καλυφθούν μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα Τοπογραφίας ή Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΤΕΙ ή ΠΣΕ, ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο.

147 λογοθεραπευτές ΠΕ και ΤΕ

Εκατόν σαράντα επτά θέσεις Λογοθεραπευτών θα καλυφθούν, εκ των οποίων 139 κατηγορίας ΤΕ και οκτώ ΠΕ. Κάποιοι από τους Δήμους που θα ωφεληθούν είναι οι Δήμοι Πετρούπολης, Χορτιάτη, Σιντίκης, Τρικάλων, Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Δράμας και Έδεσσας, Αχαρνών, Ηρακλείου, Κορινθίων, Μεγαρέων και Παλαιού Φαλήρου. Επίσης, τα Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς, Κέντρα Προστασίας Παιδιού, Κέντρα Προστασίας ΑμΕΑ, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Ιερές Μητροπόλεις σε όλη τη χώρα. Οι υποψήφιοι ΤΕ θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Λογοθεραπείας ΤΕΙ ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Τα προσόντα

Για τους υποψηφίου ΠΕ απαιτούνται πτυχίο Λογοθεραπείας ή Λογοποδεικής ή Λογοπαθολογίας ή Θεραπείας Λόγου ή Αγωγής Λόγου ΑΕΙ ή ΕΑΠ ή ΠΣΕ ή πτυχίου ή δίπλωμα Ειδικής Αγωγής, ή Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΕΑΠ ή ΠΣΕ και μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης στη Λογοθεραπεία και Φωνολογία.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου