Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

ΟΑΕΔ: Βεβαιώσεις και δελτία περνούν στην... ψηφιακή εποχή

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Ηλεκτρονικά θα μπορούν από εδώ και στο εξής να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους και να εκδίδουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις τους οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, έως τις 31 Μαρτίου θα είναι δυνατή τόσο η ηλεκτρονική ανανέωση των δελτίων ανεργίας όσο και μέσω της μετάβασης των ενδιαφερομένων στα τοπικά ΚΠΑ2 της περιοχής τους. Από την 1η Απριλίου όμως και μετά θα παραμείνει εν ισχύι μόνο η ηλεκτρονική διαδικασία.

Εκτός της συγκεκριμένης παροχής θα είναι μόνο οι άνεργοι που λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας, όσοι λαμβάνουν το επίδομα μακροχρόνια ανέργων και το βοήθημα για τους αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους.


Η εγγραφή σε επτά βήματα
Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του Οργανισμού μπορούν, με τη χρήση των απαραίτητων κωδικών, να έχουν πρόσβαση, γρήγορα και εύκολα, στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθώντας τα εξής «βήματα»:
Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν το πεδίο «e-Υπηρεσίες», όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειές τους.
1 Οι ενδιαφερόμενοι την πρώτη φορά που θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν εγγραφή στο Σύστημα με τα στοιχεία που τους έχουν αποδοθεί από την υπηρεσία της περιοχής τους (ΚΠΑ2).





2 Κατά την εγγραφή τους, οι επισκέπτες συμπληρώνουν Ονο?ασία Χρήστη, συνθηματικό και κλειδάριθμο όπως αυτά αναγράφονται στο έγγραφο Απόδοσης Στοιχείων Ταυτοποίησης στη ?ιαδικτυακή Πύλη το οποίο έχει εκδοθεί από Υπηρεσία του ΟΑΕ?.
3 Στη συνέχεια εμφανίζεται το μήνυμα «Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εγγραφή σας στο Σύστημα». Μόλις συμβεί αυτό, θα πρέπει να εισέλθετε στο σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ πληκτρολογώντας την Ονομασία Χρήστη και το Συνθηματικό που σας έχουν αποδοθεί από την υπηρεσία της περιοχής σας (ΚΠΑ2) και να επιλέξετε «Είσοδος».
4 Ακολούθως το σύστημα θα σας ζητήσει να αλλάξετε το συνθηματικό που σας έχει αποδοθεί από τον ΟΑΕΔ με ένα νέο δικής σας επιλογής συνθηματικό.
5 Κατόπιν το σύστημα σας προτρέπει να συνδεθείτε εκ νέου με το δικό σας συνθηματικό, που δημιουργήσατε στο προηγούμενο βήμα και επιλέγετε «Είσοδος».
6 Μόλις συνδεθείτε, τότε απευθείας θα εμφανιστεί στην οθόνη το προφίλ σας, στο οποίο θα αναγράφονται τα προσωπικά στοιχεία σας. (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, βιογραφικό σημείωμα, αριθμός μητρώου ΟΑΕΔ κ.λπ.).
7 Στην οθόνη αυτή θα εμφανιστεί και σχετικό «Επιλογή για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας», στην περίπτωση που βρίσκεστε στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο επιτρέπεται η ανανέωσή της.

Μέσω των νέων υπηρεσιών οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι καθώς και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ μπορούν:

Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι να ανανεώνουν τα δελτία Ανεργίας (μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών πριν ή 5 ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσής τους).
Οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά τις αιτήσεις τους για τη λήψη των σχετικών παροχών.

Ολοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.
Με αφορμή τη νέα αυτή δυνατότητα που παρέχει ο ΟΑΕΔ, ο διοικητής του Οργανισμού, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε: «Με το νέο σύστημα θα υπάρξει αποσυμφόρηση στις υπηρεσίες, καθώς τόσο οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι όσο και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών θα μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα, μέσω Διαδικτύου».




www.ethnos.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου