Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Οι 296 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε Αστυνομία και Στρατό

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014


Την τελική κατανομή των 296 προσλήψεων, που θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τη στελέχωση δομών των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά το ergasia.gr.

Συγκεκριμένα, με πεντάμηνες συμβάσεις θα προσληφθούν 228 ωφελούμενοι σε φορείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ακόμα 68 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός του Δεκεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα πρόκειται να οδηγήσει στη δημιουργία συνολικά 53.192 θέσεων εργασίας με πεντάμηνες και εξάμηνες συμβάσεις απασχόλησης σε δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, ΟΑΕΔ και αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Όσον αφορά στην κατανομή των θέσεων, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα εργαστούν συνολικά 228 ωφελούμενοι, με την συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων (169 άτομα) να αφορούν υπηρεσίες στην περιφέρεια Αττικής, όπως η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, το ΝΙΜΤΣ, το Μετοχικό Ταμείο στρατού, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων κ.α.

Ακολουθούν οι Περιφέρειες Κρήτης (35) Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (7 θέσεις), Βορείου Αιγαίου (4 θέσεις), Θεσσαλίας (2 θέσεις), Κεντρικής Μακεδονίας (6 θέσεις), και Νοτίου Αιγαίου (5 θέσεις).

Απόφοιτοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα εργαστούν σε ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων διοικητικού – λογιστικού, μηχανικών πληροφορικής και δικτύων, χημικών μηχανικών, τοπογράφων, συντηρητών έργων, βρεφοκόμων, οδηγών, μαγείρων κ.ο.κ.

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

Με τη σειρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα στελεχωθεί μέσω της κοινωφελούς εργασίας με 68 ωφελούμενους, οι οποίοι θα εργαστούν αποκλειστικά στην Αττική, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), καθώς και στο ίδιο το υπουργείο.

Οι ζητούμενες ειδικότητες περιλαμβάνουν από υποψηφίους γενικών καθηκόντων και νυχτοφυλάκων μέχρι νομικής, οικονομικού, διοικητικού, πληροφορικής, νοσηλευτών, μεταφραστών γεωλόγων και άλλες.


Δικαιούχοι

Αξίζει να επισημανθεί ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:
1.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3.εγγεγραμμένοι άνεργοι άνω 29 ετών στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (απλά θα μοριοδοτηθούν επιπλέον).
4.εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
5.άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.





Πηγή  www.ergasia.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου