Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ρεκόρ αιτήσεων για ρύθμιση χρεών στις εφορίες – Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Συνολικά σε ένα 24ωρο έγιναν 10.000 αιτήσεις, περισσότερες δηλαδή απ’ ό,τι εκείνες για τη ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία μέσα σε μια εβδομάδα! Οι πολίτες σπεύδουν να εξοφλήσουν τα χρέη σε 72 ως 100 δόσεις για να μπορέσουν να έχουν έκπτωση από 20% ως 90%. Τα στοιχεία του υπουργείου είναι ενθαρρυντικά καθώς ήδη στα Ταμεία έχουν γίνει αιτήσεις για ρύθμιση χρεών άνω των 230 εκατομμυρίων και ανάλογη αναμένεται να είναι η… κίνηση και σε ό,τι αφορά στις οφειλές προς την εφορία. Ωστόσο τα περισσότερα χρέη είναι συσσωρευμένα πριν από το 2009 και οι οφειλές συνεχίζουν να αυξάνονται.

Tα τρία βήματα για τη ρύθμιση

Πρώτο βήμα: Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η «Υποβολή Αίτησης» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» , εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση. Εμφανίζεται το σύνολο των οφειλών προς ρύθμιση και συγκεκριμένα το κεφάλαιο και οι προσαυξήσεις μέχρι την ημερομηνία αίτησης.

Δεύτερο βήμα: Σε πίνακα εμφανίζονται το ποσοστό της έκπτωσης, το ποσό της έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, οι προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό, ο μέγιστος αριθμός δόσεων, το ποσό της δόσης. Ο οφειλέτης θα πρέπει να επιλέξει το πρόγραμμα ρύθμισης δόσεων στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί και να κάνει κλικ πάνω στον αριθμό των δόσεων. Αμέσως εμφανίζεται το ποσό της μηνιαίας δόσης και το συνολικό πληρωτέο ποσό.

Τρίτο βήμα: Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η αίτηση «ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014» όπου τα στοιχεία του οφειλέτη είναι προσυμπληρωμένα. Με την υποβολή της αίτησης ολοκληρώνεται η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση.

Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, το σύστημα δεν επιτρέπει στο φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτήστε , θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».



www.aftodioikisi.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου