Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για εγγραφή στα ΔΙΕΚ

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Ανοίγει ο νέος κύκλος εγγραφών για ειδίκευση στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και της υποβολής αιτήσεων από ωρομίσθιους εκπαιδευτές.
Ηδη το υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή καταρτιζομένων στα ΙΕΚ τουριστικών ειδικοτήτων και ο ΟΑΕΔ συνεχίζει τις εγγραφές στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Ταυτόχρονα ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» δέχεται αιτήσεις για ωρομίσθιους εκπαιδευτές.

Μέσα στον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι διαδικασίες για πρακτική άσκηση και πιστοποίηση ειδικότητας των αποφοιτησάντων των ΔΙΕΚ.

Μέσα στον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι διαδικασίες για πρακτική άσκηση και πιστοποίηση ειδικότητας των αποφοιτησάντων των ΔΙΕΚ.
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να λάβει τέλος και η αγωνία των ενδιαφερομένων να φοιτήσουν στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα ανακοινωθούν οι νέες ειδικότητες στα ΔΙΕΚ ώστε οι απόφοιτοι του Λυκείου που επιθυμούν να επιλέξουν την ειδίκευσή τους στο επίπεδο της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές, σύμφωνα με την προκήρυξη των θέσεων που θα εκδοθούν ανά ειδικότητα, δεν θα γίνονται στα κατά τόπους ΔΙΕΚ, που διαθέτουν την ειδικότητα αλλά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (www.gsae.edu.gr.)
Πρακτική και πιστοποίηση

Παράλληλα με την εισαγωγή νέων σπουδαστών στις Σχολές, κινούνται μέσα στον Σεπτέμβριο και οι διαδικασίες για πρακτική άσκηση και πιστοποίηση ειδικότητας των αποφοιτησάντων. Από το υπουργείο αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη για συμμετοχή των αποφοίτων ΙΕΚ και ΕΠΑΣ στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που θα υλοποιηθεί μέσω των Ινστιτούτων των κοινωνικών εταίρων και συγκεκριμένα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ του ΙΕΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ (εμπορικές επιχειρήσεις) του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) Ινστιτούτο ΣΕΤΕ (τουριστικές επιχειρήσεις) και Στέγη Βιομηχανίας του ΣΕΒ. Από τον ΕΟΠΠΕΠ αναμένεται η ανακοίνωση του προγράμματος των εξετάσεων πιστοποίησης ειδικότητας για τους 17.000 αποφοίτους ΙΕΚ, που δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις.


via
Blog Widget by LinkWithin