Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πώς θα γίνονται, στο εξής, οι απολύσεις στο δημόσιο

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013



Μέχρι σήμερα, ο προϋπολογισμός συντασόταν προς τα τέλη φθινοπώρου και ψηφιζόταν μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να λειτουργήσει το κράτος την επόμενη χρονιά. Στην πορεία βεβαίως πολλές από τις προβλέψεις του αποδεικνύονταν ανεδαφικές, και κατά συνέπεια μη υλοποιήσιμες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Φαίνεται όμως ότι τα δεδομένα αλλάζουν και ως προς το σημαντικότερο νομοσχέδιο του έτους. Κι αυτό γιατί η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει το εξής: Για να προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο μέλλον - ειδικά στο κομμάτι των απολύσεων στο δημόσιο - , ο αριθμός των εργαζομένων θα εξαρτάται από το κονδύλι που θα προβλέπεται στον προϋπολογισμό.
Δηλαδή, αν από τα - για παράδειγμα - 100 ευρώ που προβλέπονται στο σχετικό κείμενο "καλύπτονται" μισθολογικά 10 υπάλληλοι αυτοί και θα εργάζονται στο δημόσιο. Οι υπόλοιποι, που δεν μπορούν να καλυφθούν μισθολογικά, απλώς, δεν θα δουλεύουν. Κι έτσι θα προχωρήσουν οι απολύσεις, αναγκαστικά.
Οι εξελίξεις αυτές, που προβλέπονται από το μνημόνιο, αποδεικνύουν εμπράκτως ότι η κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα, θα αναγκασθεί να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Blog Widget by LinkWithin