Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πρακτική για Ελληνες πτυχιούχους σε επιχειρήσεις της Ελβετίας

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013




Πρακτική για Ελληνες πτυχιούχους σε επιχειρήσεις της Ελβετίας
Πρακτική άσκηση με αμοιβή σε ελβετικές εταιρείες από τον προσεχή Απρίλιο θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έξι Έλληνες πτυχιούχοι. Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα, χορηγεί έξι θέσεις για πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών στην Ελβετία.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ή τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές των παρακάτω ειδικοτήτων:

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο και η ηλικία τους να είναι έως 32 ετών
Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ, για τη θέση Graduate Business Analyst Trainee στη φαρμακευτική εταιρεία Roche.
Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, για την θέση Graduate Trainee in Business Intelligence and Development στην εταιρεία Swiss International Air Lines Ltd.
Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, για την θέση Graduate Trainee in E-freight, Data Quality and Security στην εταιρεία Swiss International Air Lines Ltd.
Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για την θέση Graduate Trainee in Quality and Safety Assurance στην εταιρεία Swiss International Air Lines Ltd.
Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικών Επιστημών για την θέση Graduate Added Value Offer Analyst Trainee στην εταιρεία Swiss International Air Lines Ltd.
Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση στο Μαρκετινγκ για την θέση Graduate Trainee in Customer Service στην εταιρεία Swiss International Air Lines Ltd.

Προϋποθέσεις επιχορήγησης
Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι Ελληνες την ιθαγένεια ή το γένος και να έχουν ηλικία έως 32 ετών.
Επίσης να διαθέτουν πτυχίο Α.Ε.Ι. και μεταπτυχιακό τίτλο από Ελληνικό Πανεπιστήμιο ή από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (πτυχίο Proficiency ή TOEFL με 80/213/550 μονάδες ή IELTS με 6,5) και άριστη γνώση Η/Υ.

Υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου 2013 στα γραφεία του Ιδρύματος, φάκελο υποψηφιότητας που να περιλαμβάνει τα εξής:
Πλήρες και πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα στην αγγλική γλώσσα.
Εκθεση μίας σελίδας στην αγγλική γλώσσα, στην οποία να εξηγούνται οι λόγοι υποβολής αίτησης για πρακτική άσκηση στη συγκεκριμένη θέση.
Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και όσοι με βεβαιότητα θα ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές πριν την έναρξη της πρακτικής άσκησης. Στην περίπτωση αυτή παρακαλούνται να αποστείλουν αναλυτική βαθμολογία μέχρι την ημερομηνία της αίτησής τους.
Αντίγραφο πιστοποιητικών γνώσης των ξένων γλωσσών.
Μία συστατική επιστολή στην αγγλική γλώσσα από τον επιβλέποντα καθηγητή στο μεταπτυχιακό.
Ο φάκελος υποψηφιότητας αποστέλλεται ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ιδρυμα Μποδοσάκη, Λεωφ. Κηφισίας 26 και Παραδείσου 2, 15125 Μαρούσι με την ένδειξη «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ».
Διαδικασία επιλογής
Για την επιλογή των εκπαιδευομένων συνιστάται Επιτροπή Επιλογής, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Ιδρύματος, της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Αθήνα και των ενδιαφερομένων για την απασχόληση εταιρειών - επιχειρήσεων. Η επιτροπή καλεί σε συνέντευξη υποψήφιους κατά την κρίση της, προεπιλέγει τους επικρατέστερους και εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο λαμβάνει και την τελική απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν προταθεί από την Πρεσβεία της Ελβετίας, δραστηριοποιούνται στην Ελβετία και έχουν παραρτήματα στην Ελλάδα.

Προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της επιχορήγησης από το Ιδρυμα αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης άσκησης από τον εκπαιδευόμενο και την συμμετέχουσα στο πρόγραμμα εταιρεία. Η επιχορήγηση έχει εξάμηνη διάρκεια, αποσκοπεί να συμβάλει στην πληρωμή ενοικίου και την αντιμετώπιση δαπανών διαβίωσης του εκπαιδευόμενου και ανέρχεται σε 1.100 ευρώ το μήνα. Επίσης, το Ιδρυμα, μετά από συνεννόηση με τον εκπαιδευόμενο, καλύπτει το κόστος ενός αεροπορικού εισιτηρίου με επιστροφή από την Ελλάδα στην Ελβετία, έως του συνολικού ποσού των 250 ευρώ. Η εταιρεία δεν έχει υποχρέωση καταβολής αμοιβής στον εκπαιδευόμενο, αλλά παρέχει ασφάλιση υγείας, σύμφωνα με τους ισχύοντες στην Ελβετία κανόνες, ενώ θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους στην ανεύρεση κατοικίας.


ΕΘΝΟΣ

Blog Widget by LinkWithin