Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Vodafone Ελλάδας: Μετά το καρτοσυμβόλαιο, η εργασία α λα καρτ

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013


Μετά τα ευέλικτα συμβόλαια,  η Vodafone  Ελλάδας προσφέρει πιο ευέλικτες μορφές καρτο-απασχόλησης!

Εναλλακτικές μορφές “απασχολησιμότητας” προτείνει η εταιρεία

Κάποτε μιλούσαμε για εργαζόμενους-χαρτομάντιλα (μιας χρήσεως), σήμερα μιλάμε για εργαζόμενους χρονοκινητούς!

Τρία προαιρετικά προγράμματα εναλλακτικής απασχόλησης και μακροχρόνιας απουσίας παρουσίασε η Vodafone, με σκοπό όχι τη μείωση του εργατικού κόστους, αλλά τις σημερινές «ανάγκες» των ίδιων των εργαζομένων.

Πρόκειται για προγράμματα εθελούσιας υπο-απασχόλησης και υπο-αμοιβής, στα οποία όμως είναι πιθανόν να ενταχθούν πολλοί εργαζόμενοι, όχι επειδή θέλουν περισσότερο χρόνο για την προσωπική τους ζωή (ανατροφή παιδιών, σπουδές, ασθένεια, μεγαλύτερη άδεια), αλλά από το φόβο της απόλυσης. Αυτό εξάλλου συμβαίνει συνήθως και με τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που ισοδυναμούν με βελούδινη εκπαραθύρωση-απόλυση.

Όπως με το καρτοκινητό ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει το χρόνο ομιλίας του και τις μονάδες που ξοδεύει, έτσι και με τα προγράμματα αυτά, ο εργαζόμενος γίνεται άνεργος α λα καρτ, καθώς μετατρέπεται σε ωρομίσθιο ή σε μακροχρόνια υποαμειβόμενο που θα επιλέγει ποιες εβδομάδες ή μήνες του χρόνου μπορεί να αντέξει καλύτερα την πείνα. Λες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανονικές ανάγκες επιβίωσης, αλλά χρειάζονται απλώς ένα χαρτζιλίκι, το οποίο η Vodafone είναι πρόθυμη να τους το προσφέρει.

Αναλυτικά τα προγράμματα όπως τα παρουσιάζει η ίδια η Vodafone αφορούν σε:

Α) Χορήγηση μακροχρόνιας άδειας που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα δύο χρόνια και απευθύνεται σε εργαζόμενους -πλην των Διοικητικών στελεχών, όπως οι νέοι γονείς που επιθυμούν να αφοσιωθούν στην ανατροφή του παιδιού τους, όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση τίτλου σπουδών (πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο), όσοι αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας τους πρόβλημα υγείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε περιορισμένη κλίμακα και μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Όσοι θελήσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, θα λαμβάνουν για το 1ο έτος το 45% του μικτού μισθού και για το για το 2ο έτος το 55% του μικτού μισθού, ενώ όλες οι υπόλοιπες παροχές, όπως π.χ. η ιδιωτική ασφάλιση, θα παραμένουν σε πλήρη ισχύ.

Β) Άδεια άνευ αποδοχών, σε εργαζόμενους που επιθυμούν να επιμηκύνουν την κανονική τους άδεια για διάστημα έως και 8 εβδομάδες.

Γ) Μειωμένο και Ευέλικτο ωράριο εργασίας. Η διάρκεια του προγράμματος αυτού είναι 1 – 2 χρόνια με εργασιακή εβδομάδα μικρότερη των 40 ωρών και αφορά όσους επιθυμούν να έχουν μικρότερη εργασιακή εβδομάδα, προσαρμοσμένη στις προσωπικές τους ανάγκες.

To ειρωνικό είναι ότι μόλις πριν δύο μήνες η Vodafone Ελλάδος παρουσίασε το Vodafone Destination Store στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι.

Το τεράστιο κατάστημα αποτελεί πιλότο και είναι το πρώτο και μεγαλύτερο που ανοίγει στην Ελλάδα με αυτές τις προδιαγραφές 18 άτομα προσωπικό) αλλά και το πρώτο στην Ευρώπη. Λεφτά υπάρχουν δηλαδή.

mao.gr
Blog Widget by LinkWithin