Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Μεταγραφές Φοιτητών 2013

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013


Μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών για το 2013 .
Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας Οι μετεγγραφές φοιτητών αφορούν αποκλειστικα τους πρωτοετης .
Τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών προσδιορίζονται συμφωνα με τα κάτωθι:

Ποσό στα 7.500 ευρώ ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογενείας του
Για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους επιτυχόντες που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες (τυφλοί, νεφροπαθείς, με αναπηρία άνω του 67% κ.ά.) ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή οι γονείς ή κηδεμόνες αυτών, ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά, έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα (10) μήνες ανεργίας εντός του 2012, το εισοδηματικό όριο ανεβαίνει στις 15.000 ευρώ .

Οι δικαιούχοι μετεγγραφης μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας για αντίστοιχα τμήματα έως δύο διαφορετικών πανεπιστημίων ή ΤΕΙ.

   -Δ) Κριτήρια κατάταξης των δυνητικά δικαιούχων ανά σχολή ή τμήμα είναι με σειρά προτεραιότητας τα κάτωθι:

   α) Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, κατά αύξουσα κατανομή.

   β) Ο δικαιούχος να είναι τυφλός ή κωφάλαλος ή νεφροπαθής που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση ή έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή πάσχει από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκει στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχει κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%.

   γ) Ο δικαιούχος να έχει αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του ν. 4009/2011 (Α 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους, ή ο δικαιούχος να ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν το ίδιο σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

   δ) Ο δικαιούχος να έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67% ή ο δικαιούχος είναι ορφανός και από τους δύο γονείς.

   ε) Ο δικαιούχος να είναι τέκνο των θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (ΦΕΚ Α΄120).

   στ) Τα μόρια εισαγωγής των δυνητικά δικαιούχων, κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Επίσης ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα που εδρεύει στην περιφέρεια Αττικής και στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης και το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων στις υπόλοιπες Σχολές ή Τμήματα.

Οι ακριβείς ημερομηνίες για την υποβολή των αιτήσεων, αλλά και τα δικαιολογητικά τα οποία θα απαιτηθούν για τη μετεγγραφήθα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας το επόμενο διάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου και θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599/86, δίνοντας, για παράδειγμα, στοιχεία σχετικά με το εισόδημά τους και τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους. Απαραίτητο είναι να έχουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, αλλά και βεβαίωση του ΟΑΕΔ σε περίπτωση που ο ένας ή και οι δύο γονείς τους ήταν άνεργοι το 2012 για δέκα μήνες.

Σημειώνεται ότι στη σειρά κατάταξης θα προηγηθούν όσοι πληρούν τα οικονομικά κριτήρια και συγκεκριμένα είχαν, κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, κατά κεφαλήν εισόδημα έως 7.500 ευρώ, ποσό το οποίο διπλασιάζεται στα 15.000 ευρώ στην περίπτωση των μονογονεϊκών οικογενειών και των φοιτητών με σοβαρές ασθένειες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφών για τμήματα συναφούς γνωστικού αντικειμένου έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ.





dikaiologitika.gr

Blog Widget by LinkWithin