Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Κατάρτιση και πρακτική για 20.000 πτυχιούχους

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013


Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το πρόγραμμα για τις 20.000 επιταγές ένταξης νέων πτυχιούχων στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείο θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Η δράση αυτή διαθέτει τρία στάδια:

Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες, την ενέργεια κ.ά.
Κατάρτιση έως 100 ώρες (σε συγκεκριμένες ειδικότητες).
Πρακτική άσκηση με εργασιακή εμπειρία (τύπου stage) για 5 μήνες, στον ιδιωτικό τομέα
Δυνατότητα παραμονής του απασχολουμένου στην επιχείρηση για άλλους 12 μήνες μετά το 5μηνο της πρακτικής άσκησης.
Σε αυτή την περίπτωση οι εργοδότες θα έχουν πλήρη απαλλαγή από το κόστος των εργοδοτικών εισφορών, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν με κανονικό μισθό τους εργαζομένους που θα κρατήσουν. Στο 5μηνο της πρακτικής άσκησης, οι άνεργοι θα έχουν μόνο ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο, όχι για σύνταξη.

Τα κριτήρια
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι έως 29 ετών απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν πάρει το πτυχίο τους 36 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης.

Ο χρόνος κατάρτισης θα είναι αμειβόμενος (έως 8 ευρώ/ώρα), ενώ το 5μηνο της πρακτικής άσκησης θα παίρνουν 460 ευρώ το μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στις νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια, στη ναυτιλία, αλλά και στις υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Η πρόσκληση του προγράμματος, που θα περιλαμβάνει τον τρόπο συμμετοχής των ενδιαφερομένων αλλά και τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτό, αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ο ΟΑΕΔ και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων ΕΚΤ, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους δικαιούχους μπορείτε να βρείτε στις ηλεκτρονικές σελίδες: www.esfhellas.gr , www.epanad.gov.gr.

ΕΘΝΟΣ
Blog Widget by LinkWithin