Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

«Παραλύει» όλη η χώρα μέχρι και την Τετάρτη


Απεργιακό χάος για τρεις τουλάχιστον ημέρες θα ζήσει από σήμερα όλη η χώρα, καθώς οι κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα παραλύσουν τα πάντα. Ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας αναμένεται να βάλει «λουκέτο» Τρίτη και Τετάρτη με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στις εφορίες και τα τελωνεία, τα υπουργεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρoύν από σήμερα σε απεργίες αλλά και σε σε καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών κτιρίων, γκαράζ απορριμματοφόρων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα.
Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για 48ωρες επαναλαμβανόμενες από το βράδυ της Δευτέρας καλώντας όλους τους εργαζομένους «χωρίς δικαιολογίες, χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων».
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ



Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Ωστόσο, τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Κόλαση» στην Αθήνα αναμένεται την Τρίτη καθώς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δεν θα κινείται κανένα συγκοινωνιακό μέσο αλλά και κανένα ταξί, οπότε οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με Ι.Χ. Σήμερα ακινητοποιούνται μετρό, ηλεκτρικός και τραμ λόγω επαναλαμβανόμενων απεργιών.
Κινητοποιήσεις
Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και τη Τετάρτη. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ αλλά και το σιδηρόδρομο. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) έχει ήδη ανακοινώσει πως την Τρίτη και την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ως εκ τούτου, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Επίσης, οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν από σήμερα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη. Με προβλήματα θα εκτελεστούν και οι πτήσεις την ερχόμενη Τρίτη, καθώς η στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα φέρει ακυρώσεις πτήσεων αλλά και αλλαγές ώρας σε αρκετά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών.
Επίσης, παραλύει εντελώς για όλη την εβδομάδα η Δικαιοσύνη σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω της πενταήμερης αποχής που αποφάσισαν οι δικηγόροι που θα αποκλείσουν συμβολικά και τα δικαστήρια. Παράλληλα, η Ολομέλεια του Αρείου πάγου θα συνέλθει την Πέμπτη για να αποφανθεί αν είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Στον κλάδο της Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει τριήμερη απεργία από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι, τα ΕΛΤΑ και ο ΟΤΕ.
Συλλαλητήρια
Για αύριο Τρίτη έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως, ενώ στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Την Τετάρτη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.


http://www.imerisia.gr/

Blog Widget by LinkWithin
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More