Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

1. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 προκηρύσσονται έως πέντε (5) νέες υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες ελληνικών Α.Ε.Ι., οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
• υπήρξαν απόφοιτοι Λυκείων του Νομού Ηλείας, στα οποία ολοκλήρωσαν και τις 3 τάξεις.
• o μέσος όρος βαθμολογίας του προπτυχιακού τίτλου σπουδών τους καθώς και του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών τους, αν πρόκειται για υποψήφιους διδάκτορες, είναι τουλάχιστον οκτώ (8,00).
• έχουν γραπτή προσφορά θέσης για μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.
• Το ετήσιο εισόδημα των οικογενειών τους, και των ιδίων εφόσον υπάρχει, για τα 2 τελευταία έτη δεν υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες Ευρώ (€30.000).
• δεν έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας τους.
Οι υποψήφιοι δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν υπάρξει υπότροφοι κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών τους σπουδών.
2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υποτροφιών του Ιδρύματος το οποίο πρόκειται να ενεργοποιηθεί και να είναι προσβάσιμο από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.latsis-foundation.org στις αρχές Νοεμβρίου.
Η αίτηση θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη ενώ σε καθορισμένο σημείο θα είναι υποχρεωτικό να αναρτηθούν σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα) τα εξής δικαιολογητικά:
(α) Βεβαίωση αποδοχής από το εκπαιδευτικό ίδρυμα επιλογής του υποψηφίου, για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master's) ή Διδακτορικού Διπλώματος (PhD).
(β) Αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών σπουδών. Σε περίπτωση που η αίτηση αφορά σε υποτροφία για απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) θα χρειαστεί και η προσκόμιση αντιγράφου Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών.
(γ) Εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος των γονέων και του υποψηφίου (εφόσον υπάρχει) για το οικονομικό έτος υποβολής της αίτησης και για το προηγούμενο έτος.
(δ) Για απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master’s), δύο συστατικές επιστολές από Καθηγητές του Τμήματος στο οποίο ο υποψήφιος ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του. Για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής (PhD), οι υποψήφιοι που βρίσκονται στο 1ο έτος πρέπει να προσκομίσουν 2 συστατικές επιστολές από καθηγητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών που έχουν ολοκληρώσει. Οι υποψήφιοι διδάκτορες που βρίσκονται σε επόμενα έτη πρέπει να προσκομίσουν συστατική επιστολή από τον επιβλέποντα καθηγητή τους.
(ε) Πιστοποιητικό φοίτησης στην Α’, Β΄ και Γ’ τάξη από το αρμόδιο Λύκειο του Νομού Ηλείας και βαθμό απολυτηρίου (1 έγγραφο).
(στ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
(ζ) Οποιοδήποτε έγγραφο το οποίο αποδεικνύει την ύπαρξη κοινωνικών ή άλλων κριτηρίων (π.χ. πολυτεκνία, απώλεια γονέα κλπ).
ΠΡΟΣΟΧΗ Τα έγγραφα ιατρικού περιεχομένου θα πρέπει να αποστέλλονται μόνο ταχυδρομικά. Για την αποστολή τους ο υποψήφιος θα πρέπει να συμπληρώσει και στη συνέχεια να εκτυπώσει και υπογράψει το έντυπο συναίνεσης που θα είναι διαθέσιμο στην αίτηση. Ακολούθως θα πρέπει να το επισυνάψει στα δικαιολογητικά έγγραφα, αποστέλλοντάς τα στη διεύθυνση Ξενίας 4, Τ.Κ. 14562 Κηφισιά με την ένδειξη «ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ».
Στην ηλεκτρονική αίτηση οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να συμπληρώσουν κείμενο Δήλωσης Σκοπού (Statement of Purpose), έκτασης μέχρι 300 λέξεων, στην οποία κατά την κρίση τους θα αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους παρακολουθούν το τμήμα φοίτησής τους, τις μελλοντικές τους επιδιώξεις και φιλοδοξίες, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρήσουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς στήριξη της υποψηφιότητάς τους.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, να υποβάλουν, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα ψηφιοποιημένα (σκαναρισμένα) αντίγραφα των δικαιολογητικών τους. Τα έγγραφα ιατρικού περιεχομένου θα πρέπει να έχουν ταχυδρομηθεί μέχρι την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012.
Τα δικαιολογητικά που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά θα ζητηθούν σε πρωτότυπη μορφή ή επικυρωμένα αντίγραφα μόνο από τα άτομα που εν τέλει θα λάβουν υποτροφία.
Οι αιτήσεις θα ελεγχθούν για την πληρότητά τους από τη Διοικητική Γραμματεία και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Επιλογής του Ιδρύματος.
O πίνακας επιτυχόντων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, www.latsis-foundation.org, την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012.
3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Η αξιολόγηση θα γίνει από αρμόδια Επιτροπή Επιλογής του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση που θα λάβει υπόψη, πέραν των ανωτέρω προϋποθέσεων, τα κάτωθι κριτήρια: καταγωγή από τον Νομό Ηλείας -κατά προτεραιότητα- καθώς και κοινωνικά κριτήρια. Επιπλέον, κατά την επιλογή, πρόθεση της Επιτροπής θα είναι η διασπορά των υποτροφιών σε ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων.
4. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
Η υποτροφία συνίσταται σε καταβολή χρηματικού ποσού για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Για την περίπτωση που ο υπότροφος παρακολουθεί πρόγραμμα το οποίο διαρκεί περισσότερο από 1 ακαδημαϊκό έτος, θα πρέπει την επόμενη χρονιά να υποβάλλει εκ νέου αίτηση.
Το Ίδρυμα διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει οριστικά τη χορήγηση της υποτροφίας σε περίπτωση που συντρέχει σπουδαίος λόγος.
5. ΥΨΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
Για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master’s) σε ελληνικά Α.Ε.Ι.:
Η υποτροφία είναι ετήσιας διάρκειας και ανέρχεται στα €4.500. Στην περίπτωση που το πρόγραμμα φοίτησης του υποτρόφου απαιτεί την καταβολή διδάκτρων, το Ίδρυμα προτίθεται να χορηγήσει ένα επιπλέον ποσό μέχρι το όριο των Ευρώ €1.500 για το οποίο ο υπότροφος υποχρεούται να προσκομίσει το αντίγραφο παραστατικού είσπραξης που εκδίδει το Πανεπιστήμιο.
Για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) σε ελληνικά Α.Ε.Ι.:
Η υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των €6.000.
Blog Widget by LinkWithin