Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ευρωπαϊκή καριέρα για 21 δημοσίους υπαλλήλους

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012


Ευρωπαϊκή καριέρα για 21 δημοσίους υπαλλήλους

Αιτήσεις για θέσεις Εθνικών Εμπειρογνωμόνων

Νέα προκήρυξη πλήρωσης 21 θέσεων Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων ανακοίνωσε η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Στις Βρυξέλλες προσφέρονται αποκλειστικά σε Ελληνες άλλες 21 θέσεις Εθνικών Εμπειρογνωμόνων σε υπηρεσίες της Κομισιόν
Για τις 20 θέσεις η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στις 15 Φεβρουαρίου 2012, ενώ για την τελευταία θέση η προθεσμία τελειώνει δέκα ημέρες αργότερα. Συγκεκριμένα, οι θέσεις με καταληκτική ημερομηνία τη 15η Φεβρουαρίου βρίσκονται στις εξής διευθύνσεις:
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα (CLIMA)
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης & Συνεργασίας - Europe Aid (DEVCO)
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών & Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (ECFIN)
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (ENER)
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων & Βιομηχανίας (ENTR)
  • Τέσσερις θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος (ENV)
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (HOME)
  • Μία θέση στο Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC)
  • Δύο θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Ερευνας & Καινοτομίας (RTD)
  • Πέντε θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Καταναλωτών (SANCO)
  • Δύο θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας & Τελωνειακής Ενωσης (TAXUD)
Εξάλλου, με προθεσμία υποβολής την 25η Φεβρουαρίου 2012 προκηρύχθηκε μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής & Αλιείας (MARE).
Διαδικασία υποβολής
Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ε.Ε. περί Εθνικών Εμπειρογνωμόνων, οφείλουν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά μέσω των Μονίμων Αντιπροσωπειών των κρατών-μελών, βάσει ειδικού εντύπου (European CV), αφού το μετατρέψουν κατά προτίμηση σε μορφή Word ή pdf, και το οποίο ανευρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Introduction.csp?locστην αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα.
Εν συνεχεία, πρέπει να αποστείλουν τις αιτήσεις τους τουλάχιστον πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας: [email protected] (υπόψη κυρίας Μιχελογιαννάκη). Αυτό συμβαίνει προκειμένου να είναι δυνατή η συμπλήρωση ή η διόρθωση των αιτήσεων σε περιπτώσεις που τούτο απαιτείται, καθώς και η εμπρόθεσμη προώθησή τους.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αποστέλλεται στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (στο φαξ 003225515619 και 003225515651) έγγραφο της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται ο δημόσιος υπάλληλος, προκειμένου να αποδεικνύεται ότι η υπηρεσία του ενδιαφερομένου έχει λάβει γνώση των σχετικών ενεργειών του.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή ή το Συμβούλιο καταβάλλει στους Εθνικούς Εμπειρογνώμονες ημερήσια αποζημίωση και καλύπτει έκτακτες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εφόσον αυτές προκύψουν κατά το διάστημα της απόσπασης.
Οι υποψήφιοι
Οι εθνικοί εμπειρογνώμονες αποσπώνται από τις δημόσιες υπηρεσίες των κρατών-μελών της Ε.Ε., και ως εκ τούτου στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι δημόσιοι υπάλληλοι σε κρατικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο.
Εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους, μπορούν επίσης να αποσπαστούν στην Επιτροπή και εμπειρογνώμονες από διεθνείς οργανισμούς, από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, καθώς και από οργανισμούς που υπάγονται στον δημόσιο τομέα, ειδικότερα όταν οι δεξιότητες και οι γνώσεις που διαθέτουν αυτοί είναι απαραίτητες.
ΕΘΝΟΣ
Blog Widget by LinkWithin