ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τις απουσίες εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad


Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τις απουσίες εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία1. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ΚΥΑ 6.15107/5.12840/7-12-2016- ΦΕΚ 3975/Β/12-12-2016) οι ωφελούμενοι επιτρέπεται να απουσιάζουν από το Πρόγραμμα δύο (2) ημέρες μηνιαίως. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του μήνα απασχόλησης ο ωφελούμενος μπορεί να απουσιάσει δύο μέρες κατόπιν σχετικής αίτησης στον επιβλέποντα φορέα και ανάλογης έγκρισης από αυτόν. Το δικαίωμα δύναται να ασκείται κατά τη διάρκεια και πριν την ολοκλήρωση του κάθε μήνα (δηλαδή και του πρώτου μήνα απασχόλησης). Επίσης, σε περίπτωση μη άσκησης του δικαιώματος διήμερης ανά μήνα απουσίας, ο ωφελούμενος δικαιούται να μεταφέρει το δικαίωμά του αυτό στον επόμενο ή τους επόμενους μήνες απασχόλησής του.

2. Διευκρινίζουμε ότι οι ημέρες απουσίας από το Πρόγραμμα Κατάρτισης ΔΕΝ είναι συμπληρωματικές ΑΛΛΑ υπολογίζονται στο σύνολο των επιτρεπόμενων απουσιών και αδειών που προβλέπονται στην παράγραφο 8.4 του άρθρου 8 της προαναφερόμενης ΚΥΑ. Αυτό σημαίνει ότι όταν χορηγείται π.χ αναρρωτική άδεια κατόπιν έγκρισης του επιβλέποντα φορέα, ο ωφελούμενος δεν μπορεί να παρακολουθεί τις ημέρες αυτές πρόγραμμα κατάρτισης.


Η ημέρα των εξετάσεων (κανονικών και επαναληπτικών) δεν είναι ημέρα κατάρτισης και συνεπώς οι ωφελούμενοι θα πρέπει μετά το πέρας των εξετάσεων να επιστρέφουν στην Υπηρεσία τους, για τις υπόλοιπες ώρες της απασχόλησης τους.


Πηγή: iPaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad