Κυβέρνηση: Εξετάζει τη μείωση του ωραρίου εργασίας χωρίς μείωση μισθού - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad


Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Κυβέρνηση: Εξετάζει τη μείωση του ωραρίου εργασίας χωρίς μείωση μισθούΤην  μείωση του ωραρίου εργασίας,  χωρίς μείωση μισθού, εξετάζει η κυβέρνηση, έχοντας ως πυξίδα το μοντέλο της επιχείρησης «Παπαστράτος».

Μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς για τα εργασιακά, οι κλαδικές συμβάσεις θα φέρουν αυξήσεις αποδοχών, καθώς ο κατώτατος των 586 ευρώ είναι παρωχημένος σε πολλούς κλάδους, είπε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»Την ίδια στιγμή ωστόσο ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στην μετά το μνημόνιο εποχή όπου χαρακτήρισε «πιλότο» την μείωση ωραρίου χωρίς μείωση αποδοχών που εφάρμοσε η «Παπαστράτος».

«Ένα σημείο πολύ σημαντικό, αφορά αυτό που είναι πιλότος για εμάς, αυτό που ανακοίνωσε η Παπαστράτος, μείωση ωραρίου χωρίς μείωση μισθού. Είναι πολύ σημαντική εκδοχή, που θέλουμε να συζητήσουμε, η μείωση από τις 40 στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως», όπως τόνισε.

Συγκεκριμένα αυτό που εφάρμοσε ήδη η «Παπαστράτος» είναι ότι όπου απαιτείται 24ωρη λειτουργία σε 7μερη βάση, εισάγεται ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με 4 μέρες 8ωρης εργασίας ακολουθούμενο από 2 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό). Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης το χρόνο!

Μέσα από το νέο μοντέλο η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5%, .
Πηγή :aftodioikisi.gr                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad