6 συμβουλές για την εξοικονόμηση χρημάτων που δεν έχετε σκεφτεί! - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad


Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

6 συμβουλές για την εξοικονόμηση χρημάτων που δεν έχετε σκεφτεί!

Η εξοικονόμηση χρημάτων για κάτι σπουδαίο, όπως την αγορά αυτοκινήτου ή σπιτιού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψουμε μέχρι και τον καφέ, αλλά ότι θα πρέπει να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο (ή έστω λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο) στις τραπεζικές σας κινήσεις. Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τι γίνεται με τα λεφτά σας, ειδικά αν δεν έχετε πολλά στην άκρη.

Η εξοικονόμηση χρημάτων τακτικά (ακόμα και αν είναι ένα μικρό ποσό) θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, αλλά πώς μπορείτε να οργανωθείτε καταλλήλως; Έτσι λοιπόν, σας προσφέρονται παρακάτω κάποιες απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αρχίσετε να παίρνετε στα σοβαρά τα χρήματά σας.


1. Αντί να αγοράζετε νέο κινητό κάθε χρόνο, αλλάξτε την μπαταρία
Αν το iphone σας έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, μην σπαταλάτε εκατοντάδες ευρώ σε νέα λογισμικά ή/και νέες συσκευές. Προχωρήστε στην αντικατάσταση της μπαταρίας. Θα σας βγει πολύ πιο οικονομικά η κίνηση αυτή.

2. Όταν τρώτε σε εστιατόρια, αποφύγετε την παραγγελία χυμού ή σόδας
Η Jamila Souffrant, πιστοποιημένη εκπαιδευτής χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, μεγιστοποιεί τις αποταμιεύσεις της μη αγόραζοντας ποτά, ενώ τρώει στα εστιατόρια: "Πάντα ζητώ νερό - είναι δωρεάν!" Τα ποτά συχνά είναι υπερτιμημένα. Επιπλέον, το νερό είναι καλό για σένα.

3. Επιμείνετε να πληρώσετε για αυτό που παραγγείλατε, αντί να διαιρέσετε το λογαριασμό ομοιόμορφα
Το φαγητό με φίλους είναι μια πρόκληση για τον προϋπολογισμό σας. "Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να παίρνετε τα ηνία στον προγραμματισμό, επειδή έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό μέρος ή να κάνετε μια συμφωνία", δηλώνει η συντάκτης προσωπικής χρηματοδότησης Stefanie O'Connell.

Κανείς δεν θέλει να φανεί τσιγκούνης, αλλά εάν είστε αποφασισμένοι να πετύχετε τον στόχο της εξοικονόμησης, η O'Connell συνιστά να διευκρινίσετε ότι επιθυμείτε να πληρώσετε ξεχωριστά τον λογαριασμό. "Είναι δυσάρεστο, αλλά όλοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι τα οικονομικά είναι σφιχτά. Οι πιθανότητες είναι και οι άλλοι να περνούν τα ίδια πράγματα με εσάς».

4. Καταργήστε την εγγραφή σας από διαφημίστικά sites
Εάν είστε ένας παρορμητικός αγοραστής, δεν χρειάζεστε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα που διαφημίζει ένα νέο προϊόν, αποφύγετε τον πειρασμό.

5. Εξαλείψτε τις "ανόητες" δαπάνες, βάζοντας οπτικές υπενθυμίσεις για αυτό που εξοικονομείτε
Όταν η O'Connell προγραμμάτιζε τις διακοπές της, έβγαλε φωτοτυπία μια φωτογραφία του προορισμού που ήθελε να πάει και την έβαλε μέσα στο πορτοφόλι της: «Κάθε φορά που έκανα μια αγορά, έπρεπε να το ξανασκεφτώ. Θέλω να μαζέψω λεφτά για την Ευρώπη ή να αγοράσω tacos αυτή τη στιγμή;"

6. Αφιερώστε 30 λεπτά στο τέλος της κάθε εβδομάδας για να εξετάσετε τα οικονομικά σας
"Φροντίστε τα χρήματά σας, σαν να φροντίζετε το σώμα σας όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο", λέει η O'Connell. Πρέπει να αναθεωρείτε τις δαπάνες εβδομαδιαίως σύμφωνα με την O'Connell, η οποία θεωρεί την πρακτική αυτή ως μια μορφή αυτοεξυπηρέτησης.

Πηγή: buzzfeed.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad