Οι 3 παγίδες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις σε μία job interview - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad


Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Οι 3 παγίδες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις σε μία job interviewΑκόμα κι αν προετοιμαστείς πολύ καλά για μια job interview, είναι πιθανό να βρεθείς μπροστά σε εκπλήξεις. Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχει η θετική πλευρά: Είναι μια ευκαιρία για να δείξεις στην εταιρία το πόσο καλά μπορείς να κινηθείς σε οποιαδήποτε κατάσταση.
"Σκεφτείτε τη διαδικασία από την άποψη της εταιρίας" λέει στο CNBC, η business συγγραφέας και αρθρογράφος, Suzy Welch. Και συμπληρώνει: "Η πρόσληψη του σωστού προσώπου είναι απίστευτα σκληρή γι'αυτό και οι εταιρίες προσπαθούν να ξεπεράσουν τα τυποποιημένα ερωτήματα και ερωτήσεις χρησιμοποιώντας όλα τα είδη τεχνικών".

Σύμφωνα με την ίδια,υπάρχουν 3 παγίδες τις οποίες οπωσδήποτε να αποφύγεις.

1# Μεγάλη αναμονή: Κάποιοι εργοδότες σκοπίμως θα δοκιμάσουν την υπομονή και τα συναισθήματά σας πριν αρχίσει η συνέντευξη, αφήνοντας σας να περιμένετε στο λόμπι για μια απροσδόκητη χρονική περίοδο. Φροντίστε να είστε ευγενικοί,ακόμα και με τον ρεσεψιονίστ. Και φυσικά να έχετε υπομονή.2# Η αμήχανη σιωπή: Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει ένα κενό στη συζήτησης κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ενώ περιμένετε τον υπεύθυνο προσλήψεων για να παρουσιάσει το επόμενο θέμα, τον βλέπεις να κάθεται...σιωπηλός. Είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να πάρεις τον έλεγχο και να κάνεις μια ερώτηση.

3# Συνέντευξη με πολλά άτομα απέναντι: Μία από τις πιο συνηθισμένες παγίδες συνεντεύξεων είναι να έχει ένας υποψήφιος να συναντηθεί με πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα. Με στόχο να έρθει σε δύσκολη θέση. Μείνε ψύχραιμος, μίλα σε όλους, έχε επαφή με τα μάτια και χαιρέτησε τους όλους όταν φύγεις. 

Πηγή: itspossible.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad