700 μόνιμες προσλήψεις ζητάει ο ΟΣΥ για λεωφορεία και τρόλεϊ - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad


Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

700 μόνιμες προσλήψεις ζητάει ο ΟΣΥ για λεωφορεία και τρόλεϊ

Αίτημα για προσλήψεις 700 εργαζομένων έκανε η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ).

Όπως αναφέρεται από τον ΟΣΥ, κύρια αιτία για τις καθυστερήσεις που δημιουργούνται στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ είναι το "παλιό" προσωπικό που απαρτίζει αυτές τις θέσεις εργασίας. Έχει γίνει έκκληση για ανανέωση του προσωπικού από το 2015, το οποίο και δρομολογείται.

Όπως αναφέρει η ΟΣΥ, οι καθυστερήσεις των δρομολογίων σχετίζονται με τη σημαντική έλλειψη προσωπικού. «Στις κρίσιμες ειδικότητες που είναι οι οδηγοί και οι τεχνικοί, υπάρχει γενικότερα έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, διότι, αφενός έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2008, αφετέρου, λόγω συνταξιοδοτήσεων, το ενεργό προσωπικό συνεχώς μειώνεται”, συμπληρώνει η εταιρεία σε απάντηση της ερώτησης των βουλευτών του Ποταμιού Σπ. Δανέλλη και Γρ. Ψαριανού.


Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΟΣΥ -που έρχεται να προστεθεί στην λίστα των κρατικών εταιρειών που ζητούν προσλήψεις- έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για πρόσληψη 500 οδηγών και 200 τεχνιτών του οποίου η έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκκρεμεί.«Η απαραίτητη πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, θα συμβάλλει δραστικά στην μείωση έως και εξάλειψη του φαινομένου καθυστέρησης, ή ακύρωσης ορισμένων προγραμματισμένων δρομολογίων, όπου σε συνδυασμό με την επικείμενη ανανέωση μέρους – κατ’ αρχήν – του υπάρχοντος στόλου της Εταιρείας μας, θεωρούμε πως τα όποια παρουσιαζόμενα προβλήματα σύντομα θα εκλείψουν”, αναφέρεται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις (31/12/2016), ο αριθμός του προσωπικού της ΟΣΥ ανέρχεται συνολικά σε 5.246 από 5.468 το 2015.
Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία θέση εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad