Τους απέλυαν την Παρασκευή, τους επαναπροσλάμβαναν τη Δευτέρα - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad


Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Τους απέλυαν την Παρασκευή, τους επαναπροσλάμβαναν τη Δευτέρα

Πόρισμα-φωτιά για τις συνθήκες που επικρατούν στην ισπανική αγορά εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα El Publico. Σύμφωνα με αυτό τα κρατικά ταχυδρομεία της χώρας πρόεβαιναν σε εκτεταμένες προσλήψεις με παράνομα συμβόλαια και σχέσεις απασχόλησης.

Η εφημερίδα δημοσίευσε την έκθεση της ισπανικής Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία δικαιώνει το Συνδικάτο Αλληλεγγύης Ταχυδρομείων, το οποίο είχε καταγγείλει ότι τα ταχυδρομεία απέλυαν εργαζομένους την Παρασκευή και τους επαναπροσλάμβαναν την Δευτέρα.

Σύμφωνα με το πόρισμα η διοίκηση των Ταχυδρομείων διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια ένα σύστημα παράνομων συμβάσεων, το οποίο βασιζόταν στην προσωρινή παύση των εργαζομένων την Παρασκευή και την επαναπρόσληψή τους την επόμενη Δευτέρα, εξοικονομώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα χρήματα που θα απέδιδε και τις κρατήσεις για εισφορές στην Κοινωνική Ασφάλιση για τις ημέρες του Σαββατοκύριακου και τις αργίες.


Αρχικά οι καταγγελίες αφορούσαν τα ταχυδρομείων στην περιοχή του Αλικάντε, όμως μετά την έρευνα της Επιθεώρησης διαπιστώθηκε ότι η τακτική αυτή των συμβάσεων «είχε μετατραπεί σε συνήθη πρακτική των Ταχυδρομείων» σε όλα τα υποκαταστήματα κι υπηρεσίες τους στη χώρα.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η έκθεση «επιβεβαιώνει την ύπαρξη των παράνομων αυτών μορφών συμβάσεων και μη καταβολής των κοινωνικών εισφορών, που αποδείχθηκε περίτρανα ότι αποτελούν μία χρόνια, γενικευμένη και εξακολουθητική πρακτική».


Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία θέση εργασίας

http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad