Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Εγγραφές για 350 νέες δράσεις στα Ανοιχτά Σχολεία

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, που κρατούν 25 σχολεία ανοιχτά και το απόγευμα, μπήκαν δυναμικά στη ζωή και τις συνήθειες της πόλης και των κατοίκων της. Μέσα σε τρία χρόνια, οι συμμετοχές στα προγράμματα έχουν ήδη ξεπεράσει τις 18.500, ενώ από σήμερα ξεκινούν για τους ενδιαφερόμενους –μικρούς και μεγάλους– οι εγγραφές στους 200 νέους κύκλους δράσεων, που θα διαρκέσουν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο.

«Επιδίωξή μας είναι να γίνει το σχολείο και το απόγευμα κυψέλη ζωντάνιας και δημιουργίας για 25 γειτονιές της Αθήνας και το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων διέψευσε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «με την πολύτιμη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τα Ανοιχτά Σχολεία εμπλουτίζουν το πρόγραμμά τους με ένα κύμα νέων δραστηριοτήτων, για όλες τις ηλικιακές ομάδες».


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, μαθήματα προγραμματισμού για τη δημιουργία ιστοσελίδων, δημιουργία χορωδίας, εργαστήρια ρομποτικής, σχεδιασμού ανταλλακτικής βιβλιοθήκης. Υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έχουν περάσει από ένα ή περισσότερα από τα 25 Ανοιχτά Σχολεία για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μία από τις 350 και πλέον δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας και άθλησης που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία 3 χρόνια της λειτουργίας του.

«Ο νέος κύκλος δράσεων που ξεκινά τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει για πρώτη φορά δράσεις και για παιδιά βρεφικής ηλικίας» δηλώνει η αντιδήμαρχος για το Παιδί κυρία Μαρία Ηλιοπούλου και επισημαίνει ότι «άτομα κάθε ηλικίας θα ανακαλύψουν νέους κώδικες επικοινωνίας, θα συνεργαστούν, θα ψυχαγωγηθούν και θα εκπαιδευτούν σε νέα γνωστικά αντικείμενα».
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου