Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για επανασύνδεση ρεύματος σε οικονομικά ασθενείς οφειλέτες

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017


Εφάπαξ ειδικό βοήθημα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, στους οποίους έχει γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, προβλέπει τροπολογία των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε στη Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.



Το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ θα ενταχθεί σε Ειδικό Λογαριασμό που διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ όπως τονίζεται με τη διανομή του θα γίνεται και άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.
«Δίνεται ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες της χώρας μας, καθώς με τη διανομή του προβλεπόμενου ειδικού βοηθήματος θα γίνεται άμεση επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να διασφαλίζεται το βασικό αγαθό της ενέργειας», τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, το ύψος και η κατανομή του ποσού του ειδικού βοηθήματος, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, όπως και ο τρόπος ελέγχου των δικαιούχων, αναμένεται να καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των δύο υπουργείων.

πηγή: e-dimosio.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου