Κοινωνικό Μέρισμα: Συνεχίζονται προβλήματα και αδικίες -Καμιά παράταση απαντά η κυβέρνηση - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad


Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Κοινωνικό Μέρισμα: Συνεχίζονται προβλήματα και αδικίες -Καμιά παράταση απαντά η κυβέρνηση


Μία εβδομάδα πριν το τέλος της προθεσμίας για υποβολή των αιτήσεων, αδικίες, λάθη και προβλήματα παραμένουν στην αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο ο γ.γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Καρέλλας έκανε γνωστό ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην υποβολή των αιτήσεων

Συγκεκριμένα μια από τις μεγαλύτερες αδικίες είναι αν κάποιος δήλωσε για ένα μήνα φιλοξενούμενος στην περσινή φορολογική δήλωση του χάνει το κοινωνικό μέρισμα. Το πιο τραγικό είναι αν κάποιος μέχρι τα μέσα του 2016 έμενε με τους γονείς του και μετά παντρεύτηκε, τώρα ως παντρεμένος δεν δικαιούται να κάνει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Επίσης χιλιάδες πολύτεκνοι χάνουν το κοινωνικό μέρισμα λόγω των Ι.Χ. τους! Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται ότι εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας, δηλαδή κατέχουν, μεταξύ άλλων, Ι.Χ. αυτοκίνητο άνω των 1.928 κ.εκ. κι ας το είχαν αυτό το αυτοκίνητο έστω και για 1 μήνα το 2016 και μετά ή έκλεισε 10ετία εντός του 2016 ή ακόμη και αν το πούλησαν και δεν το κατέχουν σήμερα!

Εξαιτίας της εξαίρεσης αυτής χιλιάδες πολύτεκνοι οικογενειάρχες που κατέχουν πολυμορφικά Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ.εκ. όχι επειδή διαβιούν πολυτελώς αλλά επειδή τα έχουν ανάγκη για να μεταφέρουν τα πολλά παιδιά τους, χάνουν το μέρισμα έστω κι να πληρούν όλα τα άλλα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια!

Άλλη μια κατηγορία που αδικούνται είναι όσοι είναι συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών. Παραδείγματος χάριν παιδιά που έχουν γίνει συνδικαιούχοι στους λογαριασμούς των ηλικιωμένων γονιών τους χάνουν το μέρισμα καθώς, παρότι μπορεί οι δικοί του λογαριασμοί να είναι μηδενικοί, ο κοινός τους στερεί το μέρισμα.
Προβλήματα υπάρχουν και με τους ανέργους. Οι άνεργοι που έχουν συμπληρώσει έξι συναπτούς μήνες ανεργίας εντός του 2017 δικαιούνται το μέρισμα, ίσως όμως δεν το λάβουν καθώς ο χρόνος ανεργίας τους δεν εμφανίζεται στο σύστημα του ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ για να διορθώσουν τυχόν προβλήματα.

Στις 15 Δεκέμβρη έχει δεσμευτεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι θα πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα, ενώ συνεχίζεται για μία εβδομάδα ακόμη η διαδικασία των αιτήσεων στο www.koinonikomerisma.gr.

πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad