Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

400 νέες προσλήψεις από την Παπαστράτος

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία ειδών καπνού, Παπαστράτος και θυγατρική της Philip Morris International στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της νέας επένδυσης που θα πραγματοποιήσει στον Ασπρόπυργο.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 300 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μετατρέψει το εκεί εργοστάσιό της σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το νέο προϊόν της Philip Morris International, το οποίο δεν αφορά την καύση καπνού και απευθύνεται στις ανάγκες και διαφορετικές προτιμήσεις ενήλικων καπνιστών.

Η νέα επένδυση αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, να έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνία, και εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει τόσο η μητρική PMI όσο και η θυγατρική, Παπαστράτος, για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.



Εξάλλου, μετά την ολοκλήρωσή της, η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει λόγο για μία νέα -από τις ελάχιστες πλέον, κατά την οκταετία της κρίσης- μονάδα, την τρίτη της PMI παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, για προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση. Παράλληλα, καθιστά τη χώρα μας ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, γεγονός που αναμένεται ότι θα ενισχύσει τις ελληνικές εξαγωγές.
Ας σημειωθεί ότι οι 400 νέες θέσεις προστίθενται αυτομάτως στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει ήδη η Παπαστράτος αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί, κατά τους τελευταίους μήνες, αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του νέου προϊόντος.

Από το φθινόπωρο
Η διαδικασία αδειοδότησης για την κατασκευή των νέων παραγωγικών μονάδων έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ τα πρώτα μηχανήματα αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο. Οσο για την πρώτη παραγωγή των ράβδων καπνού εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει σε περίπου δέκα μήνες από σήμερα.
«Επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία εξαγωγές». Αυτός είναι ο στόχος για τη Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη.
Σε συνέντευξη Τύπου, όπου υπήρξε ο κεντρικός ομιλητής, ο κ. Χαρπαντίδης παρουσίασε το επενδυτικό σχέδιο, τους στόχους, καθώς και τα άμεσα, απτά οφέλη που προκύπτουν από τη νέα επένδυση.

«Η Παπαστράτος τολμά να βλέπει μπροστά, να οραματίζεται ένα μέλλον που φτιάχνεται και στην Ελλάδα. Τολμά να φέρει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο [...]: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές».
Για την επένδυση, συμπλήρωσε ότι αποτελεί «σταθμό για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία».
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου