Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ποιες είναι οι συζητήσεις που πρέπει να αποφύγετε σε μια συνέντευξη;

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

<
Μια συζήτηση με τον συνεντευκτή σας, όσο απλή και να είναι, μπορεί να καταλήξει σε φιάσκο και να επηρεάσει την αποδοχή σας από την εταιρεία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, από τη μία, μια σύντομη κουβέντα λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξή σας μπορεί να σας δώσει ένα παραπάνω πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους υποψηφίους.

«Το πιο σημαντικό για έναν υποψήφιο είναι να έχει πάντα δυο ερωτήσεις κατα νου προκειμένου να τις θέσει στον υπεύθυνο προσλήψεων, δημιουργώντας έτσι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, μέσα από την οποία θα φανεί παράλληλα και καλός ακροατής», δήλωσε ο J.T. O’Donnell, ιδρυτής της ιστοσελίδας καριέρας Careerealism.com.

Παρακάτω σας δίνουμε μια ιδέα σχετικά με το ποιες συζητήσεις πρέπει να αποφεύγετε σε μια συνέντευξή σας:

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί μου συνέβη το πρωί, την ώρα που περίμενα να πάρω τον καφέ μου»



Προσπαθήστε να μην αναφέρετε πάρα πολλά για τον εαυτό σας. Ίσως να αισθανθείτε την ανάγκη να καλύψετε τη σιωπή που επικρατεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξή σας, ωστόσο ένα αστείο περιστατικό που σας συνέβη μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα σας προς τον συνεντευκτή σας.

«Ξεχάστε τα ανέκδοτα»

Μπορεί οι φίλοι ή η οικογένειά σας να υποστηρίζουν ότι είστε ξεκαρδιστικός, ωστόσο η ώρα της συνέντευξης δεν είναι και η πιο κατάλληλη για να παρουσιάσετε το χιούμορ σας.




«Οι ερωτήσεις του “ναι” και του “όχι”»

«Περάσατε καλά στις διακοπές σας;», είναι μια ερώτηση, η οποία ακούγεται αβλαβής, ωστόσο έχει μια πιθανή απάντηση: «Ναι» ή «Όχι». Καλό είναι να αποφύγετε τις ερωτήσεις που θα σας δώσουν αναμενόμενες απαντήσεις και σκεφτείτε κάτι το οποίο θα ξεκινήσει μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση.

«Δεν διαθέτω πολύ χρόνο, έχω ένα δεύτερο ραντεβού στη συνέχεια»

Με αυτή τη φράση, είναι δεδομένο ότι δεν θα σας κρατήσουν για πολύ ώρα στη συνέντευξη.

«Σας ταιριάζει πολύ αυτό το φόρεμα»

Η Amy Glaser, αντιπρόεδρος της Adecco στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι επιτρέπεται να κάνει κανείς ένα κομπλιμέντο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, αρκεί να μην σχετίζεται με την προσωπική εμφάνιση του συνεντευκτή, καθώς το σχόλιο αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μέχρι και σεξουαλική παρενόχληση.




Πηγή: fortunegreece.com
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου