Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για 10.000 προσλήψεις - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad


Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για 10.000 προσλήψεις

Άρχισε   η υποβολή αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα επιχορή γησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας από 30 έως 49 ετών.


Το πρόγραμμα διεξάγεται σε δύο φάσεις, καθώς η υποβολή αιτήσεων διαφέρει ανά ομάδες Περιφερειακών Ενοτήτων. Συγκεκριμένα:
•  Εως τις 27 Δεκεμβρίου (σ.σ.: από χθες 12 Δεκεμβρίου) θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις χρηματοδότησης για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ
• Έως την Πέμπτη,
29 Δεκεμβρίου, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις στις υπόλοιπες Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Τα κριτήρια
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, αλλά και μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών μέχρι την υπόδειξή τους. Ο Οργανισμός υποχρεούται να καταβάλει στις επιχειρήσεις ποσό ύψους 15 ευρώ ημερησίως, για ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του από τρεις έως και δώδεκα μήνες, και 18 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους. Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσ- ληψής του και θα καταβάλλεται για το διάστημα 12 μηνών.


Αναλυτικά η προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad