Έρχεται η προκήρυξη για 150 μόνιμους στην ΕΥΑΘ - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad


Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Έρχεται η προκήρυξη για 150 μόνιμους στην ΕΥΑΘ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη για 150 μόνιμους στην Εταιρεία Ύδρευσης–Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) ΑΕ. Μέσα στις επόμενες μέρες ο διαγωνισμός θα σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να πάρει ΦΕΚ.

Κατανομή θέσεωνΣύμφωνα με την κατανομή των θέσεων, 55 θα καλυφθούν από υποψηφίους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 25 από υποψηφίους Τεχνολογικής και 70 από υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάποιες από τις ειδικότητες που παραδοσιακά ενδιαφέρουν την ΕΥΑΘ είναι μεταξύ άλλων οι εξής: Διοικητικών, Πληροφορικής, Αυτοματισμού, Καταμετρητών, Μηχανολόγων, Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Οδηγών και Υδραυλικών.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης ανέφερε για το διαγωνισμό ότι «Είναι θέσεις αορίστου χρόνου και ανάλογα με τα προσόντα του καθενός και την εμπειρία του θα ενταχθεί και στο ανάλογο μισθολόγιο σύμφωνα με αυτό που ισχύει στην ΕΥΑΘ. Το μισθολόγιο έχει ακολουθήσει τις περικοπές του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κινείται στα όρια των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αντίστοιχων ειδικοτήτων».

«Ήμασταν επίμονοι με το θέμα των προσλήψεων, παρουσιάσαμε τις ανάγκες της ΕΥΑΘ αλλά και τους μελλοντικούς στόχους της Εταιρείας, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό προσλήψεων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ διευκρινίζοντας ότι η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης σκοπεύει , με τις προσλήψεις αορίστου χρόνου, να περιορίσει την συνεργασία της με εργολαβίες.«Αυτή τη στιγμή έχουμε 230 υπαλλήλους αορίστου χρόνου, επομένως συν 150 στελέχη είναι σημαντικός αριθμός. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε αναδιαρθρώσεις  ώστε οι υπηρεσίες να καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό χωρίς να προσφεύγουμε σε εργολαβίες. Εκτιμώ ότι υπάρχουν υπηρεσίες σημαντικές και κακώς έχουν εκχωρηθεί στους εργολάβους – όχι με την λογική ότι είναι κακοί οι άνθρωποι- αλλά έτσι η Εταιρεία χάνει τεχνογνωσία» ανέφερε.Στο τελικό στάδιο βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio.gr η προκήρυξη για 150 μόνιμους στην Εταιρεία Ύδρευσης–Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) ΑΕ. Μέσα στις επόμενες μέρες ο διαγωνισμός θα σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να πάρει ΦΕΚ.

Κατανομή θέσεων

Σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων, 55 θα καλυφθούν από υποψηφίους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 25 από υποψηφίους Τεχνολογικής και 70 από υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάποιες από τις ειδικότητες που παραδοσιακά ενδιαφέρουν την ΕΥΑΘ είναι μεταξύ άλλων οι εξής: Διοικητικών, Πληροφορικής, Αυτοματισμού, Καταμετρητών, Μηχανολόγων, Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Οδηγών και Υδραυλικών.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης ανέφερε για το διαγωνισμό ότι «Είναι θέσεις αορίστου χρόνου και ανάλογα με τα προσόντα του καθενός και την εμπειρία του θα ενταχθεί και στο ανάλογο μισθολόγιο σύμφωνα με αυτό που ισχύει στην ΕΥΑΘ. Το μισθολόγιο έχει ακολουθήσει τις περικοπές του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κινείται στα όρια των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αντίστοιχων ειδικοτήτων».«Ήμασταν επίμονοι με το θέμα των προσλήψεων, παρουσιάσαμε τις ανάγκες της ΕΥΑΘ αλλά και τους μελλοντικούς στόχους της Εταιρείας, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό προσλήψεων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ διευκρινίζοντας ότι η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης σκοπεύει , με τις προσλήψεις αορίστου χρόνου, να περιορίσει την συνεργασία της με εργολαβίες.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 230 υπαλλήλους αορίστου χρόνου, επομένως συν 150 στελέχη είναι σημαντικός αριθμός. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε αναδιαρθρώσεις ώστε οι υπηρεσίες να καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό χωρίς να προσφεύγουμε σε εργολαβίες. Εκτιμώ ότι υπάρχουν υπηρεσίες σημαντικές και κακώς έχουν εκχωρηθεί στους εργολάβους – όχι με την λογική ότι είναι κακοί οι άνθρωποι- αλλά έτσι η Εταιρεία χάνει τεχνογνωσία» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad