Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

9 τρόποι να βελτιώσετε το LinkedIn σας και να βρείτε δουλειά!

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε ένα προφίλ στο LinkedIn από το να ανεβάσετε το βιογραφικό σας και να ξεχάσετε την ύπαρξη του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου.

Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που σας προσφέρει το LinkedIn μπορεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό να σας βοηθήσει να γίνετε επιτυχημένος στην καριέρα σας.

Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Δίνοντας βαρύτητα στα παρακάτω στοιχεία του προφίλ σας.

Βιομηχανία και τοποθεσία
Την παρούσα θέση εργασίας (περιγραφή)
Δύο προηγούμενες θέσεις προϋπηρεσίας
Εκπαίδευση
Ικανότητες
Φωτογραφία προφίλ
Το λιγότερο 50 επαφές
Συμπληρώνοντας τα παραπάνω πεδία είστε μόνο στην αρχή της διαδικασίας, αλλά έχετε ήδη καταφέρει να μειώσετε τον ανταγωνισμό σας στο μισό. Είναι γεγονός ότι μόνο 51% των μελών του LinkedIn έχει ολοκληρωμένο προφίλ.

Το επόμενο βήμα δεν είναι άλλο από το να προσπαθήσετε να κάνετε το προφίλ σας να ξεχωρίσει από όλων των άλλων.

Διαβάστε στη συνέχεια 9 βήματα προς αυτή την κατεύθυνση:

1. Προσθέστε τη σωστή φωτογραφία προφίλ

Ουσιαστικά, βάζοντας στο προφίλ σας τη σωστή (επαγγελματική) φωτογραφία, είναι 11 φορές πιο πιθανό να σας ανακαλύψουν οι manager και οι υπεύθυνοι προσλήψεων. Είναι σημαντικό, αφού όσες περισσότερες προβολές έχει το προφίλ σας μεταφράζεται σε μεγαλύτερη προβολή στη βιομηχανία που απευθύνεστε και περισσότερες επαφές.

2. Γράψτε μία καλή επικεφαλίδα

Περιγράψτε με γρήγορο τρόπο τι κάνετε αυτή την περίοδο και τι θέλετε να κάνετε στο μέλλον, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά. Δείξτε το πάθος και την αξία σας.

3. Φτιάξτε μόνοι σας το URL

Ένα προσαρμοσμένο URL θα αυξήσει τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας , ενώ είναι πιο εύκολο να οδηγήσει τους άλλους στο προφίλ σας (ειδικά αν έχετε ένα κοινό όνομα). Επίσης, θα δείχνει ωραίο στην υπογραφή στα mail και στις επαγγελματικές κάρτες .

4. Δημιουργήστε μία καλή περίληψη

Πολλοί χρήστες προσπερνούν το συγκεκριμένο στάδιο, αφού χρειάζεται χρόνο να γράψεις μία καλή περίληψη της εμπειρίας σου και των ικανοτήτων σου. Δεν χρειάζεται όμως το συγκεκριμένο κομμάτι να είναι ιδιαίτερα μακροσκελές. Μερικές παράγραφοι στις οποίες περιγράφετε περιληπτικά την εργασιακή σας εμπειρία, την εξειδίκευση σας, και τα επιτεύγματα σας είναι αρκετές!

5. Αναδείξτε την εμπειρία σας

Σκεφτείτε τι έχετε επιτύχει μέχρι τώρα σε κάθε μία από τις θέσεις εργασίας που έχετε βρεθεί και καταγράψτε το! Μην αρκείστε σε απλό copy/paste.


6. Δώστε έμφαση στο κομμάτι της εκπαίδευσης

Είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας ιδιαίτερα για φοιτητές και απόφοιτους, αρχικά για να επεκτείνουν το δίκτυο τους και στη συνέχεια για να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των manager.

7. Συμπεριλάβετε εθελοντική εργασία

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι υπεύθυνοι προσλήψεων θεωρούν την εθελοντική εργασία ισάξια με full-time προϋπηρεσία.

8. Δώστε έμφαση στις δεξιότητες

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, όσοι έχουν λίστα με δεξιότητες στο προφίλ τους έχουν 13 φόρες παραπάνω προβολές στο προφίλ τους.

9. Ζητήστε για συστάσεις

Χωρίς πολλά λόγια, θα σας δώσουν αξιοπιστία!
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου