Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Επίδομα και κάρτα ανεργίας για τους ανέργους που καταρτίζονται σε ΙΕΚ

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και να έχουν κάρτα ανεργίας όσο καταρτίζονται σε ΙΕΚ, αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη.


Ο ΟΑΕΔ βασιζόμενος σε εγκύκλιο του 2013 αφαιρούσε την κάρτα ανεργίας από ανέργους που θέλησαν να είναι και σπουδαστές σε δημόσια ΙΕΚ, είπε η κ. Αντωνοπούλου και ενημέρωσε ότι «εξηγήσαμε στη διοίκηση του ΟΑΕΔ την οπτική μας γωνία και το Διοικητικό του Συμβούλιο έλαβε απόφαση, η οποία έχει ήδη αναρτηθεί».

Με την απόφαση, όπως είπε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας:

«Οι επιδοτούμενοι άνεργοι συνεχίζουν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, εφόσον δεν έχει λήξει η επιδότησή τους. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται η καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας.
οι εργαζόμενοι σπουδαστές των οποίων λύεται ή λήγει η σχέση εργασίας επίσης κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους δικαιούνται τακτική επιδότηση.


Οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα παραμένουν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο, δηλαδή δεν θα τους παίρνουν πίσω την κάρτα ανεργίας και δεν θα λογίζεται η διάρκεια των σπουδών τους στον χρόνο της ανεργίας.

Για το τελευταίο θέμα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, καθώς είναι «περίπλοκο», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας».

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου