Ετοιμάζονται διαγωνισμοί για 780 δικαστικούς υπαλλήλους - e-theseis.gr
Responsive Ads Here

Post Top Ad

Your Ad Spot

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Ετοιμάζονται διαγωνισμοί για 780 δικαστικούς υπαλλήλους

Οι πρώτες 425 προσλήψεις αφορούν παλαιούς επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Στην κάλυψη 780 θέσεων δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες όλης της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πέραν των 425 προσλήψεων που πραγματοποιεί μέσω της προκήρυξης 1ΕΓ/2016 του ΑΣΕΠ για τους επιτυχόντες του 1998, το υπουργείο θα ενισχυθεί μέχρι το τέλος του έτους και με επιπλέον προσωπικό, για τη συνδρομή του έργου των δικαστικών αρχών.
Αξίζει να σημειωθεί πως ελλείψεις προσωπικού εμφανίζουν σχεδόν όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας υποσχέθηκε τη στήριξη του χώρου της Δικαιοσύνης με νέους υπαλλήλους.
Νέες εγκρίσεις

Οι επικείμενες προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης που έχουν λάβει εδώ και καιρό την έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούν:
• 100 επιστήμονες πληροφορικής και συγκεκριμένα 60 υπαλλήλους ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Επιστήμης των Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ) και 60 υπαλλήλους του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής (ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων), οι οποίοι θα εργαστούν στα διοικητικά, πολιτικά και ποινικά δικαστήρια καθώς και στις Εισαγγελίες όλης της χώρας.
• 45 επιστήμονες, διοικητικοί και βοηθητικό προσωπικό στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, προκειμένου να ενισχυθεί το Γραφείο Ειδικών Εμπειρογνωμόνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.
• 176 δικαστικούς πραγματογνώμονες για την υποστήριξη των αρμόδιων δικαστικών Αρχών που ερευνούν μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, που έχουν ήδη λάβει το «πράσινο φως» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
• 500 ειδικούς φρουρούς, για τη φρούρηση κυρίως δικαστικών κτιρίων και δευτερευόντως σωφρονιστικών καταστημάτων.
• 580 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που θα ενισχύσουν τα 33 καταστήματα κράτησης που λειτουργούν στη χώρα. Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις», προβλέπονταν 340 θέσεις για Φύλακες και 160 για Εξωτερικούς Φρουρούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 20 θέσεις του κλάδου ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων, 20 στον κλάδο ΤΕ Υγείας Πρόνοιας ειδικότητας Νοσηλευτικής, 15 πτυχιούχοι ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, 5 απόφοιτοι ΤΕΙ στην ειδικότητα Υγείας Πρόνοιας /Κοινωνικής Εργασίας, και 20 υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Διοικητικού - Λογιστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

LIDL Hellas Εργασία: Ψάχνουν προσωπικό με μισθό 2.500 ευρώ

Post Top Ad

Your Ad Spot