Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πεντάμηνη πρακτική για 600 πτυχιούχους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Πεντάμηνη πρακτική άσκηση με αμοιβή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορούν να πραγματοποιήσουν 600 πτυχιούχοι που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία σε ένα διεθνές και πολυπολιτισμικό περιβάλλον, στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο.


Εκτός από τη γενική κατηγορία πρακτικής άσκησης στο Ευρωκοινοβούλιο, υπάρχουν και οι πιο εξειδικευμένες όπως αυτές που αφορούν τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία, την έρευνα και τη μετάφραση. Πιο συγκεκριμένα:
• Κατεύθυνση δημοσιογραφίας: Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία που να αποδεικνύεται είτε από δημοσιεύσεις, είτε από την εγγραφή τους ως μελών σε ένωση δημοσιογράφων κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είτε από την απόκτηση τίτλου δημοσιογραφικής εκπαίδευσης αναγνωριζόμενου στα κράτη-μέλη ή στα υποψήφια κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
• Κατεύθυνση «Βραβείο Ζαχάρωφ»: Απευθύνεται σε υποψηφίους με έντονο ενδιαφέρον για τα ζητήματα των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση οφείλουν:
• να έχουν την ιθαγένεια ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή μιας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρας
• να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία έναρξης της περιόδου πρακτικής άσκησης το 18ο έτος της ηλικίας τους
• να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης
• να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλη περίοδο πρακτικής άσκησης και να μην έχουν απασχοληθεί επ' αμοιβή από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων συνεχών εβδομάδων.
Πώς να κάνετε αίτηση

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 15 Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.europarl.europa.eu/atyourservice/el




ethnos.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου