Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Έρχονται 15.685 θέσεις εργασίας τέλη Μαρτίου – Πού ανοίγουν

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μπαίνει σε εφαρμογή από το τέλος Μαρτίου ως τις αρχές Απριλίου, ανοίγοντας 15.685 θέσεις εργασίας μέσα στο 2016. Πιο συγκεκριμένα, οι επικείμενες προσλήψεις θα γίνουν σε:

6.918 θέσεις εργασίας σε 17 Δήμους

Το φετινό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 6.918 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για ανέργους σε 17 δήμους-θυλάκους υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας (Πέραμα, Θερμαϊκός, Καλαμαριά, Αμπελόκηποι-Μενεμένη, Σαλαμίνα, Φυλή, Ασπρόπυργος κ.α.) αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου.

Σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο της χώρας.

Ηotspot

Τα hotspot, οι χώροι φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί για την υποστήριξη των προσφύγων θα δημιουργήσουν αρκετές χιλιάδες θέσεις με το υπουργείο Εργασίας να προκηρύσσει για αρχή 2.297 θέσεις για ανέργους μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν για οκτώ μήνες τα πέντε hotspots σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και Λέσβο, τα δύο κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες δομές.

Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ έως 495,25 ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπεται μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ.


Κατάρτιση και πρακτική άσκηση στον τουρισμό

Σε 6.650 άνεργους νέους έως 29 ετών απευθύνεται το νέο Voucher για τον τουρισμό, την υλοποίηση του οποίου αναλαμβάνουν από κοινού το ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ. Το νέο Voucher περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών των ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Το εκπαιδευτικό επίδομα για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ανέρχεται στο ποσό των 2.458 ευρώ, ενώ για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φτάνει στο ποσό των 2.248 ευρώ.

Επιπλέον στα νησιά θα προκηρυχθούν 36 θέσεις για μόνιμους διανομείς στα ΕΛΤΑ, στον Έβρο και τα νησιά θα προκηρυχθούν 746 θέσεις εθνοφυλάκων στον Στρατό Ξηράς, ενώ στα μουσεία θα προκηρυχθούν 675 φύλακες με 7μηνες συμβάσεις.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου