Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Προκήρυξη 1.161 θέσεων σε τουρισμό και πολιτισμό

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Εως το τέλος Μαρτίου θα προκηρυχθούν δύο νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορούν 748 θέσεις σε τουρισμό - πολιτισμό και 413 στον αγροτικό τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας ολοκλήρωσε τους τελικούς πίνακες με την αναλυτική κατανομή ανά ειδικότητα και αφορούν κυρίως αποφοίτους λυκείου του κλάδου της φύλαξης (για το πρώτο πρόγραμμα) και βοηθητικού προσωπικού (για το δεύτερο).

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση και η αμοιβή του θα ανέρχεται στα 495,25 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και στα 431,75 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.


Επιπλέον θα καταβάλλονται και τα ανάλογα επιδόματα για τη νυχτερινή εργασία, καθώς και για όσους ασχολούνται σε ειδικότητες βαρέων και ανθυγιεινών. Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με κριτήριο την ηλικία (προβάδισμα θα έχουν όσοι είναι άνω των 45 ετών), το διάστημα ανεργίας αλλά και τη μοριοδότηση που θα εξασφαλίζουν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. Ωφελούμενοι της Δράσης είναι Ελληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
• Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
• Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου