Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Αυτές οι 10 λέξεις μπορούν να σου εξασφαλίσουν δουλειά

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Σύμφωνα με τον Βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Resurgo Trust (σ.σ.: βοηθάει νέους ανθρώπους με προγράμματα εργασίας και κοινωνικής ομαδοποίησης), οι πρώτες 10 - 12 λέξεις που βγαίνουν από το στόμα σου, είναι και αυτές που καθορίζουν το αν θα κερδίσεις την δουλειά ή όχι.
Φυσικά, οι αναλυτές του Resurgo Trust δεν υπαινίσσονται πως τα πτυχία και προϋπηρεσία δεν παίζουν ρόλο. Αλλά σε μία αγορά εργασίας με τεράστια ζήτηση από στρατιές ανέργων και περιορισμένη προσφορά θέσεων εργασίας, ξεχωρίζουν εκείνοι με τις καλύτερες επικοινωνιακές ικανότητες.
Οι πρώτες ερωτήσεις που γίνονται από τους μελλοντικούς εργοδότες, όπως τα «πώς είναι η μέρα σας» ή «πώς περάσατε το Σαββατοκύριακο», δεν είναι μόνο για να σπάσουν τον πάγο στην κουβέντα. «Η ψιλοκουβέντα στις συνεντεύξεις παρέχει στον εργοδότη ένα πρώτο δείγμα για την αυτοπεποίθηση και τα επικοινωνιακά χαρίσματα του υπηψηφίου. Αυτά στις μέρες μας είναι προσόντα που κάνουν τη διαφορά στον χώρο εργασίας» αναφέρει η Iona Ledwidge, στέλεχος του Resurgo Trust.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, μη βιαστείς να «ξεπετάξεις» την εισαγωγική ψιλοκουβεντούλα του μελλοντικού εργοδότη σου. Μία συζήτηση για την ξαφνική αλλαγή του καιρού ή μία αστεία ιστορία για το πώς έχασες την στάση στο μετρό, ίσως αποτελέσει τη λεπτομέρεια που θα σου εξασφαλίσει την επόμενη δουλειά σου. Καλή επιτυχία κι έσο ετοιμος.
πηγή: askmen.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου