Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Αυτό είναι το νέο voucher που ετοιμάζει το υπουργείο – Τι κερδίζουν οι ωφελούμενοι

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Ένα βήμα πριν την υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης voucher βρίσκεται πλέον το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία εξαγγελία, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα την υλοποίηση έξι νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 185,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα απευθύνονται σε 47.000 νέους ανέργους.

Μάλιστα, θα δοθούν συνολικά 393 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους της χώρας μας, ενώ σύμφωνα με την ίδια, η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για τα προγράμματα αυτά βρίσκεται ήδη στο 90%.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VOUCHER

Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση του αναθεωρημένου προγράμματος επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης «Voucher 29-64», που θα προσφέρει σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, έναντι αμοιβής 5.500 ευρώ.


Το πρόγραμμα αφορά στους κλάδους: Εμπόριο, Logistics, Εργα υποδομής, Ενέργεια, Τουρισμό, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Τρόφιμα-Ποτά και Περιβάλλον.

Τι κερδίζουν οι ωφελούμενοι

Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι  θα  λαμβάνουν  υψηλότερες αποδοχές και θα  τους  παρέχεται εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση  μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων.

Η ορθολογικότερη αναμόρφωση του προγράμματος  επιτεύχθηκε διότι η ηγεσία του υπουργείου βελτίωσε προς όφελος των ανέργων την  αναλογία της κατανομής των κονδυλίων. Στο νέο πρόγραμμα το 80 % του προϋπολογισμού κατευθύνεται για ενίσχυση των ανέργων και μόλις το 20% στους φορείς  κατάρτισης. Ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος  διέθετε το 75%  του προϋπολογισμού στους φορείς κατάρτισης  και πρακτικής κατάρτισης και μόλις το υπόλοιπο 25% στους ανέργους. Με το νέο σχεδιασμό ο άνεργος θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ ενώ με τον αρχικό ο άνεργος λάμβανε μόλις 1600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.


















www.aftodioikisi.gr/


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου