Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Προληπτική ανάκληση προϊόντος και πλήρης αποζημίωση από την IKEA

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Προληπτική ανάκληση προϊόντος και πλήρης αποζημίωση από την IKEAΗ ΙΚΕΑ παρακαλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν τις μπαγκέτες ή το ξυλόφωνο LATTJO να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα γα την πλήρη αποζημίωση τους.

Τα προϊόντα είναι απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω στα οποία και απευθύνονται.

Η ανάκληση έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα μιας και δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό. Βασίζεται σε αναφορές υπαλλήλων της ΙΚΕΑ σύμφωνα με τις οποίες η ελαστική μπάλα των μπαγκετών είναι δυνατόν να αποκολληθεί ή να ξεβιδωθεί, αυτή μπορεί να τραβήξει την προσοχή παιδιών μικρότερης ηλικίας από αυτή των 6 ετών και άνω που προορίζονται τα προϊόντα.

Τα προϊόντα είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα σύμφωνα με τις εφαρμόσιμες προδιαγραφές για την ασφάλεια των παιχνιδιών. Παρόλα αυτά στην μετέπειτα έρευνα η ΙΚΕΑ εντόπισε σημεία που δεν αναφέρονται στις προδιαγραφές, αυτό αφορά την χρήση των προϊόντων από παιδιά μικρότερης ηλικίας από αυτή των 6 ετών και άνω που προορίζονται τα προϊόντα.

«Αναπτύσσουμε προϊόντα με σκοπό να τονώσουμε την παιδική δημιουργικότητα και την φυσική ανάγκη για παιχνίδι. Τα παιδιά δεν σκέφτονται την ασφάλεια τους όταν παίζουν, συνεπώς πρέπει να σκεφτόμαστε εμείς για την ασφάλεια των παιδιών όταν αναπτύσσουμε προϊόντα.

Στην ΙΚΕΑ, πουλάμε προϊόντα τα οποία θα δίναμε στα δικά μας παιδιά. Παρόλο που στα προϊόντα έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι όσον αφορά τις εφαρμόσιμες προδιαγραφές και την νομοθεσία ανακαλούμε προληπτικά τις μπαγκέτες και το ξυλόφωνο LATTJO για την αποφυγή τυχόν περιστατικών,» δηλώνει η Cindy Andersen, διευθύντρια του τομέα παιδικών προϊόντων της ΙΚΕΑ.

Οι μπαγκέτες και το ξυλόφωνο LATTJO διατίθενται σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η ΙΚΕΑ από την 1η Νοεμβρίου 2015.

Οι μπαγκέτες και το ξυλόφωνο LATTJO μπορούν να επιστραφούν σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ για την πλήρη αποζημίωση των προϊόντων. Δεν είναι απαραίτητη η απόδειξη αγοράς του προϊόντος. Επαναλαμβάνουμε ότι τα προϊόντα είναι απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω στα οποία και απευθύνονται.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου