Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

500 θέσεις διδακτικού προσωπικού σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016


Μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιείται η πρώτη προκήρυξη για 500 θέσεις μελών ΔΕΠ από το υπουργείο Παιδείας τον Ιανουάριο.  Οι θέσεις αφορούν μόνιμο διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό που θα στελεχώσει τομείς στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», προϋπόθεση για θέση μέλους ΔΕΠ όλων των βαθμίδων είναι η κατοχή διδακτορικού διπλώματος και η συνάφεια του αντικειμένου της διδακτορικής διατριβής, ή του εν γένι ερευνητικού ή επιστημονικού έργου των υποψηφίων με το γνωστικό αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης ΔΕΠ.

Η προϋπόθεση κατοχής διδακτορικού διπλώματος για κατάληψη θέσης μέλους ΔΕΠ δεν ισχύει προκειμένου περί γνωστικού αντικειμένου εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, για τα οποία δεν είναι δυνατή η συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Στις παραπάνω περιπτώσεις προϋπόθεση για την εκλογή αποτελεί το αναγνωρισμένο έργο με βραβεύσεις σε εθνικού και διεθνείς διαγωνισμούς, συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και γενικώς εθνική και διεθνή αναγνώριση του έργου. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 26 μελών ΔΕΠ σε δέκα εκπαιδευτικά ιδρύματα.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου