Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δωρεάν διήμερο σεμινάριο «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό»

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Η πληροφορική αντίδοτο στην ανεργία. Ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Mellon» συμμαχεί με τη Microsoft Hellas. Η μεταμόρφωση που υφίσταται τα τελευταία χρόνια η αγορά εργασίας είναι καταλυτική, με κατακόρυφη αύξηση της δημιουργίας θέσεων εργασίας στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Grand Coalition for Digital Jobs εκτιμούν ότι υπάρχουν στην Ευρώπη 500.000 κενές θέσεις  εργασίας, λόγω απουσίας ψηφιακών δεξιοτήτων. Προβλέπουν, μάλιστα, ότι τα επόμενα 5 χρόνια, η «ψαλίδα» αυτή θα ανοίξει περαιτέρω στις 825.000 κενές θέσεις εργασίας.

Η αναντιστοιχία μεταξύ προσφερόμενων θέσεων εργασίας και ποσοστού ανεργίας είναι ιδιαίτερα έντονη στη χώρα μας. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως ενώ η ανεργία των νέων υπολογίζεται στο 48,6% (ΕΛΣΤΑΤ, Ιούλιος 2015), το 45% των επιχειρήσεων δηλώνει πως αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω έλλειψης δεξιοτήτων των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας (Mc Kinsey, 2014).

Σε αυτήν ακριβώς την έλλειψη δεξιοτήτων «απαντά» αποτελεσματικά και με μετρήσιμα αποτελέσματα η κοινωνική πρωτοβουλία «Mellon – Επιταχυντής Δεξιοτήτων». Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που παρέχεται απολύτως δωρεάν ως μια ευρηματική κοινωνική δράση, με στόχο την ένταξη και παραμονή περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα για το έλλειμα ψηφιακών δεξιοτήτων που καταγράφεται, ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Mellon» με την υποστήριξη της Microsoft Hellas, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ διήμερο σεμινάριο «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό», που απευθύνεται σε όσους έχουν βασικές γνώσεις προγραμματισμού και θέλουν να τις επεκτείνουν σε ό,τι αφορά στο web development και στιςmobile εφαρμογές, καθώς και στους επαγγελματίες της πληροφορικής που θέλουν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χτίζουν μία εφαρμογή από το μηδέν, να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες και τα εργαλεία της Microsoft και να αξιοποιούν τις σύγχρονες υπηρεσίες της cloud πλατφόρμας Azure.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, (Λ. Κηφισίας 221, Μαρούσι) και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Mπορεί να φιλοξενήσει έως 150 άτομα την ημέρα και είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης, καθώς τηρείται (αυστηρά) σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα του σεμιναρίου και την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε το www.mellon-accelerator.eu.

Ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Mellon» χρηματοδοτείται 100% από ιδιωτικούς πόρους και υλοποιείται από τηνΚοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας «Mellon».


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση  μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κατερίνα Παράσχου, email:  [email protected]
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου